Poşta
Înregistrare Aţi uitat parola?

PRECIZĂRI DESPRE CĂLĂTORIILE FARĂ VIZE ÎN CANADA DIN 1 MAI

25.04.2017
Precizări despre călătoriile fară vize în Canada din 1 mai
 

Ambasada Canadei anunță că începînd cu data de 1 mai, ora 16:00, posesorii pașapoartelor românești care au deținut o viză canadiană în ultimii zece ani sau care dețin actualmente o viză valabilă care permite intrarea în SUA (nonimmigrant visa) trebuie să depună o cerere pentru o Autorizație de călătorie electronică (eTA), în loc de viză, pentru a călători în Canada pe calea aerului sau pentru a tranzita printr-un aeroport canadian.


Ambasada Canadei precizează că persoanele care nu îndeplinesc aceste condiții (viză de Canada în ultiumii zece ani sau viză de SUA) vor avea nevoie în continuare de viză. De asemenea, toți deținătorii pașapoartelor românești vor avea nevoie de viză pentru a intra sau reintra în Canada cu automobilul, autocarul, trenul, vaporul sau la bordul unui vas de croazieră.


În ceea ce privește călătoria cu avionul, formularul eTA va simplifica accesul multor cetățeni români în Canada.


Depunerea cererii pentru eTA se face electronic și este un proces simplu, necostisitor (7 dolari canadieni) a cărui finalizare durează cîteva minute.


eTA este valabilă pentru o durată de pînă la cinci ani și le permite călătorilor să se deplaseze în Canada pe calea aerului oricît de frecvent, pe perioade scurte (în general de pînă la șase luni consecutive), pentru studii, tranzitarea printr-un aeroport canadian, vizite turistice sau călătorii de afaceri.


În majoritatea cazurilor, eTA este acordată în cîteva minute de la depunerea cererii.


Guvernul Canadei intenționează să elimine regimul de vize pentru toți posesorii pașapoartelor românești din decembrie 2017. Din acel moment, deținătorii pașapoartelor românești nu vor mai avea nevoie de viză pentru a intra în Canada pe perioade de pînă la șase luni, călătorind fie pe calea aerului, fie pe cale terestră sau maritimă. Cu toate acestea, la fel ca în cazul altor călători scutiți de viză, vor avea nevoie de eTA pentru a urca la bordul unei curse aeriene cu destinația Canada. (Mai multe informații vor fi furnizate pe pagina de internet a Ministerului Imigraţiei, Refugiaților și Cetăţeniei al Canadei (IRCC ) în noiembrie 2017, precizează Ambasada Canadei) .
 

Publică un comentariu nou