LUCRUL ÎN BAZA UNEI PATENTE ÎN CADRUL MAI MULTOR ORGANIZAȚII ESTE PERMIS?

28.04.2017
Lucrul în baza unei patente în cadrul mai multor organizații este permis?
 

Uneori se întîmplă ca un cetățean străin, care lucrează în mod oficial într-o companie, vrea să obțină un loc de muncă în plus, la o altă întreprindere. Atunci, apare întrebarea, dacă trebuie perfectată încă o patentă de muncă?


Un cetățean străin poate lucra în mai multe organizații concomitent în baza unei singure patente. Mai mult decît atît, cantitatea companiilor poate să nu fie limitată la două.


Cea de-a doua companie la care cetățeanul străin e angajat, este obligată să întreprindă următoarele acțiuni:


1. Să încheie un contract de muncă, în care trebuie să fie neapărat indicat faptul că cetățeanul străin lucrează prin cumul;


2. Angajatorul trebuie să depună notificarea referitor la încheierea unui contract de muncă la DGM (Departamentul General de Migrație) al MAI FR, pe parcursul a 3 zile, de la data încheierii acestuia.


Cetățeanul străin, la rîndul său, trebuie să trimită copia contractului de muncă la DGM (Departamentul General de Migrație) al MAI FR, în termen de 3 zile, de la data semnării acestuia și să obțină semnătura pe contractul de muncă, referitor la predarea acestuia organelor de stat.


Totodată, este importat să ținem minte că: Cetățeanul străin poate fi angajat, în mod oficial, doar în companii din regiunea indicată în patentă.
 

Sursa: moldova.ms

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.