Poşta
Înregistrare Aţi uitat parola?

CETĂȚENII MOLDOVEI VOR PRIMI POSIBILITATEA DE A EVITA DEPORTAREA DIN RUSIA

05.05.2017
 

Moldovenii vor avea posibilitatea să evite deportarea în cazul săvîrșirii încălcărilor minore. Potrivit informațiilor „Izvestia“, cu referire la președintele Comisiei prezidențiale cu privire la politica de migrație, Evgeni Bobrov, în prezent la Ministerul Afacerilor Interne al FR se pregătește un proiect de lege privind plecarea voluntară sub supravegherea poliției.


Esența acestei proceduri constă în faptul că un cetățean străin care a comis o contravenție administrativă minoră nu este deportat, ci își procură bilet pe cheltuiala proprie, în prezența ofițerilor de poliție și pleacă acasă.

 

Potrivit lui Evgeni Bobrov, pentru mulți infractori, o astfel de procedură ar fi de preferat deportării, iar pentru stat este mai convenabil, deoarece îl scutește de cheltuielile pentru deportare.


De menționat că în cazul cînd deportarea nu este posibilă (nu există nici un motiv să fie efectuată), străinul poate fi expulzat din statul-gazdă, în interesul securității naționale, a ordinii publice, protecției moralității, a sănătății, a drepturilor și libertăților cetățenilor și a altor persoane.
 

Publică un comentariu nou