CE TREBUIE SA STII ATUNCI CAND CALATORESTI CU CEI MICI (FOTO)

24.04.2018
 

Calatoria poate fi usor asociata si cu redescoperirea interiorului tau: noi ganduri, emotii si trairi puternice, oboseala crunta, temeri, amintiri din trecut.


A calatori inseamna a trai cu adevarat, a evada din cotidian si a explora lucruri noi. Acest lucru devine si mai placut atunci cand alaturi de tine se afla familia ta. Despre cum ne pregatim pentru o eventuala calatorie cu picii ne-a povestit Mariana Stingaci, o grijulie mamica, fotografa talentata, foodie si o bloggerita citita. Tanara are o fetita adorabila de un anisor si noua luni, la aceasta varsta, micuta a zburat de 19 ori cu avionul, a calatorit de nenumarate ori cu automobilul pe traseul Bucuresti-Chisinau, a mers cu trenul si cu feribotul.


Din experienta pe care a acumulat-o la acest capitol, Mariana Stingaci impartaseste si altor mamici cateva trucuri: "Sa calatoresti cu un copil mic poate fi o provocare, insa, cred ca atitudinea noastra conteaza enorm.".

 


Calatoriti dimineata devreme - Fie cu avionul, cu masina sau cu trenul, porniti la drum cat mai devreme. Dimineata copiii sînt mai bine dispusi decat seara, cand dimpotriva, pot fi morocanosi si obositi. Daca aveti un zbor la primele ore ale diminetii, ati putea fi intr-atat de norocosi, incat sa va doarma copilul intreg drumul, cum de altfel se intampla de cele mai dese ori cu Magda.

 

 


Luati-va mancarea de acasa - Este regula mea de aur! Foamea ne face pe toti mai nervosi, iar cateva gustari alunga garantat mofturile. Afine, banane sau alte fructe taiate marunt, covrigei, briose, grisine sînt doar cateva din snacks-urile care nu lipsesc niciodata din geanta mea. Sfatul meu e sa luati ceva marunt, astfel, copilul poate ciuguli minute bune in timp ce voi va mai trageti rasuflarea. In cazul in care calatoriti cu avionul, e recomandat sa aveti si biberonul cu lapte (daca nu alaptati la san), suzeta sau cateva acadele, care ar putea sa va prinda bine atunci cand, din cauza schimbului de presiune din cabina, apar dureri de urechiuse.

 

 


Jucarii multifunctionale - De fiecare data cand calatorim iau maxim doua jucarii cu noi, preferabil ceva care sa o ocupe pe Magda in diferite feluri. La moment jucariile noastre preferate sînt cartea senzoriala de la Tik Tak Toys si o tableta de la Ficher Price cu tot felul de cantecele, sunete de animale si lumini. Incerc sa nu car prea multe si sa o ocup cu ce am la dispozitie, deseori cateva carduri de reducere din portmoneu sau revistele si instructiunile de la bordul avionului pot ocupa copiii minute in sir.

 

 


Luati caruciorul cu voi - Din prima ar putea parea doar un bagaj in plus de carat. Un carucior pliabil insa va poate salva atunci cand copilul e obosit sau somnoros si in nenumarate alte situatii. In mod normal, carutul ramane cu voi pana la momentul imbarcarii in avion si il primiti la aterizare (langa scara avionului) sau il gasiti pe banda rulanta cu toate bagajele de cala.

 

 


Nu carati casa dupa voi - Cand fac bagajul, incerc sa nu iau cu mine chestii care pot fi gasite usor la orice market din locul in care plec (gen scutece, lapte praf, sampon, pachete cu servetele etc.). De fiecare data calatoresc doar cu un trolley de mici dimensiuni care se incadreaza in bagajul de mana, astfel, nu risc sa ma trezesc fara bagaj si sînt nevoita sa iau cu mine doar strict esentialul. Pe langa trolley, mai am si un rucsac mic mereu langa picioarele mele, cu chestii de prima necesitate gen apa, snack-uri, jucarii, suzeta, jucaria de plus cu care adoarme Magda, doua scutece si un pachet mic de servetele umede.

 

 


Inchiriati apartamente - Daca nu va cazati in statiuni all inclusive, cea mai buna alegere sînt garsonierele, care de obicei sînt dotate cu bucatarii utilate. Astfel reusiti sa-i pregatiti copilului mancarea cu care este obisnuit acasa si totodata mai economisiti si voi pe mesele in oras, in special daca calatoriti in zone cu tot felul de gustosenii locale, care pot fi gasite usor prin magazine si tarabe.

 

 


Pastrati-va calmul! - Incerc sa fiu mereu relaxata, imi pastrez calmul chiar daca Magda face nazuri si nu ma jenez sa accept sau sa cer ajutorul celorlalti pasageri in cazul in care calatoresc singura. Mi s-a intamplat sa vad mamici poate mai agitate decat copilasii lor, stresate si obosite. Nu uitati ca starea noastra se revarsa inevitabil asupra copilasilor nostri, asa ca calm down.

 

 


Sursa: perfecte.md
 

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.