Poşta
Înregistrare Aţi uitat parola?

PROCESUL DE OBȚINERE A VIZELOR SUA ACUM MAI DIFICIL

20.04.2017
Procesul de obținere a vizelor SUA acum mai dificil
 

Casa Albă a prezentat un complex întreg de măsuri menite să limiteze fluxul personalului înalt calificat din străinătate. Departamentul de Justiție al SUA i-a avertizat pe angajatori cu privire la neadmiterea discriminării colaboratorilor americani în detrimentul angajării profesioniștilor străini, scrie Bloomberg.


În prezent, procesul de obținere a vizelor H-1B a devenit mai complicat. Vizele de acest tip fiind folosite de multe companii americane de IT pentru a atrage specialiști străini. Acum, companiile sînt obligate să furnizeze informații suplimentare autorităților. Astfel, solicitantul va trebui să dovedească complexitatea lucrului care urmează să fie îndeplinit și importanța cunoștințelor suplimentare și a experienței pentru îndeplinirea acestuia. Administrația lui Trump susține că astfel de măsuri au drept scop să depisteze angajatorii care iau la lucru forță de muncă ieftină, cu ajutorul Programului de sprijin al talentelor, pentru care este oferită viza H-1B.


„Înăsprirea cerințelor este un pas în direcția cea bună. Va trebuie să aduceți argumente convingătoare pentru a demonstra necesitatea angajării unui specialist concret”, menționează profesorul Ron Hira de la Universitatea Harvard, care se ocupă de studierea Programului H-1B.


Actualul Guvern al SUA consideră că companiile, specializate în outsourcing-ul serviciilor IT sînt contravenienții-cheie ai programului. În memorandum este stipulat faptul că urmează verificări atît ale outsourcerilor, cît și a companiilor cu cel mai mare număr de deținători ai vizelor de tip H-1B.


După publicarea memorandumului prețul acțiunilor celor mai mari companii de outsourcing din SUA: Cognizant Technology Solutions Corp., Wipro Ltd. și Accenture Plc a scăzut cu 1 la sută pe zi.

De mai mulți ani deja industria tehnologică din SUA are un deficit de personal serios în domeniul ingineriei, pe care companiile IT încearcă să-l suplinească cu ajutorul unor specialiști din străinătate.


Programul de vize H-1B a fost creat pentru a simplifica angajarea experților străini în absența candidaților americani cu competențe similare. Astfel, în anul 2016, Guvernul Federal al SUA a primit 233 de mii de cereri de la companii americane, pentru eliberarea vizelor de muncă H-1B străinilor. Însă doar 36 la sută dintre acestea (cota pentru anul trecut - 85 mii de vize) au primit aviz pozitiv, prin intermediul unei loterii.
 

Publică un comentariu nou