Poşta
Înregistrare Aţi uitat parola?

RUSIA A SIMPLIFICAT PROCEDURA DE OBȚINERE A CETĂȚENIEI

09.08.2016
 

Procedura obținerii cetățeniei Rusiei a fost simplificată pentru mai multe categorii de străini.

 

Din 31 iulie 2016 au intrat în vigoare noile reguli de dobîndire a cetățeniei ruse prin intermediul unei proceduri simplificate, adică fără a fi nevoie de respectarea cerinței de a fi locuit timp de cinci ani pe teritoriul Rusiei, pentru a obține permis de ședere permanentă. De aceste facilități pot beneficia acum, în conformitate cu "Legea cu privire la cetățenie", semnată de președintele Vladimir Putin, la 1 mai 2016, Legea "Cu privire la modificarea articolelor 14 și 30 din Legea federală "Cu privire la cetățenia Federației Ruse" următoarele categorii de străini:

 

- acei care au obținut calificarea profesională în instituțiile de învățământ din Rusia și care lucrează în Rusia timp de cel puțin trei ani înainte de data depunerii cererii pentru obținerea cetățeniei, totodată, în această perioadă, angajatorul achitînd taxele prevăzute de asigurare în Fondul de pensii al Rusiei (punctul "e" al articolului 14 din Legea "privind cetățenia Federației Ruse");

 

- întreprinzătorii individuali, care lucrează în Federația Rusă timp de cel puțin trei ani consecutiv în domeniile economice stabilite de Guvernul Rusiei și care au depus cu un an înainte de aceasta cererea pentru obținerea cetățeniei. Totodată, în perioada menționată, suma impozitelor și taxelor (cu excepția impozitului persoanei fizice pentru proprietate, impozitului funciar, taxei pentru vehicul, taxelor de stat și a celor efectuate în conformitate cu legislația privind impozitele și taxele pe durata restituirilor în perioada indicată și a restituirilor sumelor achitate în plus și (sau) a impozitelor și taxelor), precum și a taxelor achitate în Fondul de pensii al Rusiei trebui să constituie nu mai puțin de 1 milion de ruble (punctul "ж" al articolului 14);

 

- investitorii, a căror contribuție la (cota) capitalului social al unei persoane juridice din Rusia constituie cel puțin 10 procente, timp de cel puțin trei ani, înainte cu un an de la depunerea cererii de obținere a cetățeniei ruse. În același timp mărimea capitalului autorizat al respectivei persoane juridice trebuie să fie nu mai mică de 100 de milioane de ruble, iar valoarea taxelor și a contribuțiilor achitate - nu mai mică de 6 milioane de ruble (paragraful "з", articolul 14);

 

- acei care au cel puțin trei ani lucrațiîn această țară, înainte de data înaintării cererii pentru obținerea cetățeniei Rusiei, în domeniile (specialități, poziții), incluse în lista profesiilor (specialități, poziții) pentru cetățenilor străini și persoanele fără cetățenie: specialiști calificați cu dreptul de a primi cetățenia rusă prin intermediul procedurii simplificate. Totodată, în ceea ce-i privește pe astfel de cetățeni străini și persoanele fără cetățenie, angajatorii trebuie să achite taxele în Fondul de pensii al Rusiei (paragraful "и" din articolul 14).

 

În anul 2015, în această lista au fost incluse 74 de profesii, inclusiv:medici, ingineri, matematicieni, montatori, strungari, sudori, montori și altele.

Publică un comentariu nou