A FOST LANSAT UN NOU SUBPROGRAM DE GRANTURI PENTRU DIASPORĂ

11.10.2016
 

Biroul pentru Relații cu Diaspora (BRD) al Cancelariei de Stat a lansat în parteneriat cu Organizația Internațională pentru Migrație (OIM), misiunea în Moldova, un nou subprogram de granturi tematice „Proiecte de Crowdfunding ale Diasporei”.

 

În cadrul acestuia, patru granturi a cî te 1.500 de franci elvețieni vor fi oferite cetățenilor moldoveni de peste hotare pentru susținerea utilizării platformelor de crowdfunding naționale și internaționale, cu scopul de a realiza proiecte cu impact social și caracter durabil în Republica Moldova.

 

Vor obține finanțare proiectele care prevăd o campanie online de colectare de fonduri, propuse de către membrii diasporei Republicii Moldova, persoane fizice sau grupuri de inițiativă, realizate pînă pe 1 iunie 2017.

 

Olga Coptu, șefa BRD: „Susținerea oferită în cadrul acestui subprogram va fi conform principiului de ”matching grants”. Adică, suma granturilor va fi transferată condiționat, după finalizarea cu succes a campaniei de crowdfunding și colectarea prin intermediul acesteia a unei sume egale cu cea a grantului. Acest mecanism ne va permite să stimulăm utilizarea platformelor online pentru implicarea reprezentanților diasporei în implementarea proiectelor cu impact social durabil. În timp, multifinanțarea online le va oferi posibilitatea tuturor celor interesați și implicați în dezvoltarea de proiecte cu și pentru diasporă să obțină într-un mod transparent, rapid și accesibil fondurile necesare.”

 

Dosarele de aplicare pot fi depuse online, în perioada 10 octombrie 2016 – 30 noiembrie 2016.

 

Vor fi considerate complete dosarele ce vor conține propunerea de proiect (conform modelului tipizat); planul detaliat al campaniei de crowdfunding; CV-ul solicitantului.

Отправить комментарий

CAPTCHA
Просим вас ответить на вопрос во избежания СПАМ-а
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.