PARTENERII NOŞTRI

Beratungszentrum für Migration und Gute Arbeit din Berlin sprijină imigranții și muncitorii mobili în exercitarea drepturilor sociale și a celor prevăzute în legislația muncii – prin consiliere, educare și sensibilizare. Proiect realizat cu finanțarea Guvernului Landului Federal Berlin (Berliner Senat).      
Biroul Relații cu Diaspora  este   subdiviziune  a  Cancelariei  de  Stat,  în  subordinea  directă  a  Prim-Ministrului Republicii Moldova  și  coordonează politicile de stat în domeniul diasporei, creată prin HG 780 din 19 octombrie 2012. Strategia de organizare și funcționare a instituției combină trei modele de lucru cu diaspora, recunoscute internațional: modelul  circumscripției,  axat  pe  răspunderea  la  nevoile  diasporei,  modelul  absolvenților,  care  dezvoltă oportunități  și  se  încadrează  în  conceptele  migrație  și  dezvoltare  și  modelul  explorator,  care  vine  să consolideze elitele profesioniste din diasporei în scopul de a acționa ca agenți ai transformării în țara de origine.      
Direcţia Afaceri Consulare este subdiviziunea Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene (MAEIE) al Republicii Moldova ce asigură activitatea MAEIE în domeniul consular. Direcţia Afaceri Consulare exercită o gamă variată de funcţii din domenii complexe, şi anume: coordonarea activităţii de protecţie a drepturilor şi intereselor cetăţenilor   Republicii Moldova aflaţi peste hotare; elaborarea de politici în domeniul consular; consolidarea cadrului normativ intern şi internaţional în materia   consulară; coordonarea perfectării actelor de identitate şi de stare civilă pentru   naţionalii moldoveni aflaţi în străinătate; informarea publicului despre modul de călătorie în străinătate etc.      
Asociaţia AssoMoldave a fost creată din iniţiativa cîtorva femei din Roma pe 14 august 2004. Scopurile constituirii asociaţiei sînt apărarea drepturilor civile şi universale ale femeilor din Moldova pentru menţinerea tradiţiilor şi valorilor culturale, menţinerea legăturilor cu ţara de origine. Scopurile şi obiectivele sînt realizate prin intermediul acţiunilor de asistenţă directă, acordată persoanelor ce solicită ajutor, inclusiv organizînd întîlniri tematice şi printr-o activitate intensă de informare prin intermediul comunicatelor pe suport de hîrtie şi prin intermediul blogurilor şi a mijloacelor multimediale în reţeaua web. Date de contact: tel: 0039 3294754598, web: assomoldaveroma.blogspot.com, Skype: nogailic, e-mail: assomoldave@gmail.com, Twitter, Odnoklassniki, Facebook, Youtube, Picasa.      
Asociația italo-moldavă "Plai" din Torino a fost constituită pe 7 aprilie 2009. A fost înregistrată oficial în Registrul Asociațiilor de Voluntariat din Regiunea Piemonte după 2 ani de activitate la 30 martie 2011. Profilul de activitate este acordarea asistenței sociale tuturor emigranților prezenți în Regiunea Piemonte și Vale D'Aosta din Nordul Italiei și acordarea serviciilor în colaborare directă cu Sindicatul ENAS de pensionați din aceste regiuni. Fondatori și nucleul Asociației "Plai" sînt familia lui Vitalie și Natalia Petica, îndrăgostiți de muzică, folclor, tradiții și obiceiuri moldovenești, înconjurați de cele două fiice ale lor, mulți prieteni, admiratori și membri ai comunității de moldoveni din Torino.      
Jeunes Moldaves en France – Asociația studenților moldoveni aflați la studii în Franța este o asociație creată de către studenți pentru studenți, născută ca un rezultat justificator și dezinteresat al necesității de a fi utilă viitorilor, actualilor sau foștilor studenți moldoveni de pe întreg teritoriul Franței. Există cinci echipe Jeunes Moldaves en France care se regăsesc în Paris, Lyon, Strasbourg, Bordeaux și Nice, ce sînt coordonate la nivel național. Jeunes Moldaves en France și-a fixat drept obiectiv să devină, în primul rînd, o platformă de comunicare între studenții moldoveni stabiliți în diferite orașe franceze și să participe la procesul de integrare și de orientare a acestora. Prin intermediul site-ului asociației www.jeunesmoldavesenfrance.com, a grupului de pe rețeaua de socializare Facebook, Jeunes Moldaves en France, se menține ca o rețea de comunicare eficientă și importantă în comunitatea de studenți, dar și a tinerilor moldoveni care se implică în viața diasporei prin activități culturale, sportive, traininguri internaționale, conferințe.      

„Prosperitate în fiecare familie, lumină şi pace în suflet, bucurii comune şi speciale” este deviza Comunităţii moldovenilor din Ontario. Fondată în anul 2009, CMO are drept sarcini: colaborare şi schimb intercultural cu multitudinea etniilor stabilite în Canada, promovarea valorilor şi obiceiurilor, facilitarea integrării, organizarea evenimentelor culturale pentru unificarea moldovenilor ş.a. CMO poate fi contactată prin e-mail: moldovaontario@gmail.com și pagina web: www.moldovaontario.com.

     
Comunitatatea Moldovenilor din Québec (CMQ) este o organizaţie nonprofit şi de interes obştesc creată cu scopul de a susţine comunitatea cetăţenilor Republicii Moldova imigraţi în Canada, provincia Québec. Este o organizaţie dedicată promovării intereselor membrilor comunităţii şi unor mai strînse legături economice şi sociale între Canada si Republica Moldova. CMQ este o organizaţie deschisă tuturor persoanelor, indiferent de naţionalitate, religie, gen, vîrstă sau origine etnică. Ne dorim cu toţii un viitor în care originarii din Republica Moldova să se integreze plenar în viaţa canadiană, păstrîndu-şi în acelaşi timp valorile culturale, naţionale si spirituale. Pagina web: www.moldovaquebec.ca      

Moldavos.es este un portal informativ, creat pentru cetăţenii moldoveni aflaţi în Regatul Spaniei. Aici puteţi găsi informaţii utile despre condiţiile de intrare şi regimul de şedere, numerele de telefon a serviciilor de urgenţă din Spania ş.a. De asemenea, Moldavos.es Vă oferă posibilitatea să plasaţi anunţuri, să citiţi noutăţi, să aflaţi informaţii despre ţară şi relaţiile acesteia cu baştina, şi să comunicaţi cu alţi cetăţeni moldoveni.

 

 

     
Asociația de voluntariat Încredere a fost fondată în anul 2011, în anul european al voluntariatului, la Roma, Italia. Scopul principal al asociației este de a ajuta imigranții în procesul de integrare a acestora în Italia. După cum exprimă însuși numele asociației, încercăm să promovăm încrederea în dezvoltarea personală și respectiv a societății, încrederea într-un viitor comun construit atît de către cetățeni italieni cît și de către imigranți. Realizăm obiectivele noatre prin intermediul acțiunilor educative și informative, schimburi interculturale și traininguri adresate tinerilor. Tinerii reprezintă viitorul și anume din acest motiv sunt grupul nostru target în majoritatea activităților. Date de contact: Tel. +39 3396736605 ; e-mail: incredere2011@yahoo.it , www.incredere.weebly.com      
Societatea Moldovenilor din Germania, cu sediul la Berlin, a fost creată pe 10 octombrie 2004. Membrii Societății sînt cetățeni ai Republicii Moldova, stabiliți cu traiul în Germania, și cetățeni germani care manifestă interes pentru Republica Moldova. Obiectivele Societății sînt: promovarea schimbului cultural între Republica Moldova și Germania, crearea unei imagini frumoase a Republicii Moldova peste hotare, elaborarea proiectelor sociale pentru copiii din Republica Moldova, integrarea cetățenilor Republicii Moldova în Germania.      

Asociatia "DOR"din Parma, Italia - a fost fondata în scopul inițierii si implimentării activităților și proiectelor de utilitate socială, atît pentru membrii asociației, cît si pentru terţe persoane, cu respectarea deplină a libertății si demnității membrilor asociați. Asociaţia îşi propune să promoveze intercaţiunea dintre societăţi şi culturi diferite, în special dintre societatea moldavă si cea italiană; să promoveze iniţiative de solidaritate si cooperare în plan social, economic şi cultural între Republica Moldova și Republica Italiană, în scopul integrării cetăţenilor moldoveni în Italia şi susţinerea proiectelor de colaborare şi dezvoltare ale italienilor în R.Moldova; susţinerea activităţilor formative, informative şi culturale; susţinerea generaţiei tinere în promovarea proiectelor ce au ca şi scop menţinerea relaţiilor cu ţara de origine; promovarea culturii de apropiere, toleranţă, respectarea drepturilor şi comportamentelor morale; favorizarea integrării complete a familiilor mixte moldo-italiene în societatea italiană şi cea din Republica Moldova. 

Presedinte: Alexandru Cazacu; Tel. +39 328 67 555 82; skype: alcazacu1982; 

mail: alessandro.cazacu@gmail.commail: adorparma@gmail.com

web:adorparma.wordpress.com

www.odnoklassniki.ru/moldovenii.inparma

www.facebook.com/asociatiamoldoitaliana.dor

www.youtube.com/user/AsociatiaDorParma
 

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.