(FOTO) UN NOU COLŢIŞOR AL MOLDOVEI ÎN PORTUGALIA

25.02.2015
Un nou colţişor al Moldovei în Portugalia
Foto: moldova.org

„Casa Mamă” – așa s-a numit colțișorul amenajat de moldovenii din Portugalia la cea de-a VI-a ediţie a festivalului “Cores, sons, sabores e saberes” (trad. “Culori, sunete, arome și cunoștințe”), desfășurat la Barreiro, care reprezintă un eveniment intercultural cu participarea diverselor asociaţii de imigranţi.


Republica Moldova a fost prezentată de asociaţia “Mioriţa”, care a improvizat o „casă mare” împodobită în stil tradiţional. A fost prezentată și o expoziţie de carte, mai mult decît atît oaspeţii au avut posibilitatea să guste și din bucatele tradiționale moldoveneşti. Membrii asociaţiei au primit în dar din partea Camerei Municipale fotografii, realizate de Сlubul Artiştilor Fotografi din localitate.


Municipiul Barreiro este regiunea în care fenomenul multiculturalităţii cunoaşte o dezvoltare dinamică, bucurându-se de sprijinul permanent şi consistent al autorităţilor locale. La eveniment au participat Valeriu Turea, ambasadorul Republicii Moldova în Portugalia, şi Carlos Humberto de Carvalho, preşedintele Camerei Municipale Barreiro.


Sursa: moldova.org
 

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.