Taxele aferente

 

Atît cetățenii Republicii Moldova, cît și cei străini care beneficiază de servicii consulare moldovenești acoperă şi cheltuielile aferente suportate de Ambasadă sau oficiul consular, în urma prestării serviciilor consulare.


Ulterior încasării, aceste mijloace speciale se utilizează de Ambasade și consulate în următoarele scopuri:
- procurarea rechizitelor de birou şi obiectelor de mică valoare;
- acoperirea cheltuielilor pentru serviciile fotocopii și serviciile de telecomunicaţie;
- pentru procurarea și întreținerea tehnicii de calcul;
- pentru deplasarea consulului în teritoriu;
- pentru salarizarea lucrătorilor tehnici (ne-titulari) angajaţi în bază de contract individual de muncă care sunt, de regulă, antrenaţi în prestarea serviciilor consulare, etc.


Mărimea plăţii pentru cheltuielile aferente este aprobată de către Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene al Republicii Moldova şi stabilită ulterior aprobării prin Ordinul Ambasadei sau oficiului consular moldovenesc.


Cetățenii interesați pot vizualiza ordinul menționat pe panoul informativ ori accesînd pagina web a misiunii diplomatice sau consulare moldovenești. În cazul lipsei acestuia, cetățeanul poate solicita prezentarea copiei ordinului menționat.


Atragem atenția că în cazul prestării gratuite a anumitor servicii consulare moldovenești taxa pentru cheltuielile aferente nu se încasează.

 

Attached files: