ÎMBUNĂTĂȚIREA PROCEDURILOR DE OBŢINERE A VIZELOR SCHENGEN

28.03.2013

Îmbunătățirea procedurilor de obţinere a vizelor Schengen Uniunea Europeană consultă publicul în scopul îmbunătăţirii procedurilor de obţinere a vizelor Schengen de scurtă şedere. La aceste dezbateri publice sînt invitate organizațiile, care eliberează vize, jurişti, profesioniști din domeniul turismului, persoanele fizice, care călătoresc frecvent și alte părți cointeresate.

 

Opinia poate fi exprimată pînă la 17 iunie 2013 prin completarea formularului de pe pagină web:
http://ec.europa.eu/yourvoice/ipm/forms/dispatch?form=VisaCommittee. sau trimiţînd comentarii și sugestii la adresa:
Home-Consultation-C2@ec.europa.eu.

 

În viitorul apropiat, site-ul va avea o pagină şi în limba rusă, însă răspunsurile vor  fi date doar în una din limbile oficiale ale UE.


Legislația UE, care reglementează eliberarea vizelor Schengen de scurtă şedere ("Codul vizelor"), funcţionează deja de trei ani. În prezent, Comisia Europeană realizează o evaluare a acestui cod pentru a se putea aprecia, dacă și-a atins obiectivele, în scopul de a introduce modificările necesare pentru a moderniza în continuare politica comună a vizelor.


Scopul revizuirii legislației existente este luarea măsurilor pentru a se asigura că politica vizelor UE va intensifica creșterea economică și schimbul cultural prin eficientizarea şi simplificarea procedurilor pentru călătorii legitimi, precum: oamenii de afaceri, turiștii, studenții și tinerii. Asigurînd în același timp, un nivel ridicat al securităţii UE.


În legătură cu cele menţionate mai sus, la 25 martie Comisia Europeană a lansat consultările publice, pentru a afla opinia principalilor "beneficiari" ai politicii comune a vizelor UE, inclusiv şi părerea călătorilor individuali, organizațiilor profesionale și grupurilor de inițiativă.

 

 

Sursa: visa4.ru

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.