ÎN 2011 PESTE 248 MII DE PERSOANE S-AU CAZAT ÎN STRUCTURILE DIN MOLDOVA

18.02.2012
 

În anul 2011, structurile de cazare turistică colective din Republica Moldova au fost frecventate de 248,3 mii de turişti, dintre care 69,8% - turişti moldoveni şi 30,2%, turişti străini.

 

Comparativ cu anul 2010, s-a majorat numărul de turişti cazaţi la structurile de primire turistică colective cu 8%, pe seama creşterii acestora la vile turistice, sate de vacanţă şi alte structuri de odihnă, hoteluri şi moteluri, structuri de întremare, cămine pentru vizitatori, informează MOLDPRES cu referire la date ale Biroului Naţional de Statistică.

 

Potrivit Svetlanei Bulgac, şefa Secţiei statistica serviciilor de piaţă a BNS, în anul ce a trecut, ponderi mai însemnate în numărul total de turişti străini cazaţi la structurile de primire turistică colective, le-au revenit turiştilor din România, Federaţia Rusă, Ucraina, Italia, SUA, Germania, Turcia, Franţa, Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, Polonia, Suedia, Israel, Bulgaria, Cehia şi Olanda.

 

În totalul capacităţii de cazare turistică în funcţiune, hotelurile şi motelurile au deţinut o pondere de 31,1%, taberele de vacanţă pentru elevi -28,1%, structurile de întremare - 15,1%, vilele turistice, satele de vacanţă şi alte structuri de odihnă - 14,8%, căminele pentru vizitatori - 5,5%, pensiunile turistice şi agroturistice - 5,4%. Datele BNS nu se referă la raioanele din partea stîngă a Nistrului şi municipiul Bender.

 

Sursa: tv7.md

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.