ÎN AJUNUL SĂRBĂTORILOR DE IARNĂ, NUMĂRUL TRAVERSĂRILOR LA VAMĂ S-A DUBLAT

25.12.2012
Foto: realitatea.net

Peste 6 mii de automobile și 250 de autocare au traversat frontiera Republicii Moldova în perioada dintre 23 și 24 decembrie. Acest număr, înregistrat în ajunul sărbătorilor de iarnă, este aproape dublu față de perioada simplă a anului. Cele mai solicitate posturi vamale au fost „Leuşeni-Albiţa”, „Sculeni-Sculeni” şi „Giurgiuleşti-Galaţi”.

 

În ultimele 24 de ore, pe sensul de intrare în ţară au fost înregistrate 3 651 de autoturisme şi 144 autocare, iar pe sensul de ieşire din Republica Moldova au fost înregistrate 2358 de autoturisme şi 123 autocare.

 

Potrivit Serviciului Vamal, din 20 decembrie, numărul colaboratorilor vamali a fost suplimentat, iar procedurile de control vamal simplificate, ceea ce permite instituției să facă faţă solicitărilor, prin fluidizarea traficului şi reducerea timpului de aşteptare în posturile vamale.

 

Totodată, în cazul atestării unui număr sporit de mijloace de transport, colaboratorii vamali vor redirecţiona participanţii la traficul transfrontalier pe piste speciale de control.


Sursa: noi.md 

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.