ÎN CE STATE ŞI-AR PUTEA DESCHIDE REPUBLICA MOLDOVA AMBASADE

31.05.2018
 

Guvernul supune consultării publice proiectele privind inființarea ambasadelor Republicii Moldova în patru țări: Republica Argentina, Republica Ghana, Republica India și Irlanda.

 

"Argentina este cel mai mare exportator şi al treilea cel mai mare producător de produse derivate din soia din lume. De asemenea, se evidenţiază drept cel mai mare exportator şi al patrulea cel mai mare producător de biodiesel din lume", argumentează Ministerul Afacerilor Externe. Cum arată instituția Ambasadei Republicii Moldova care se va deschide la Dubai O nouă ambasadă se propune a fi deschisă în Accra, Republica Ghana. "Instituirea Ambasadei la Accra va facilita dezvoltarea dialogului politic şi sectorial cu instituţiile de stat şi sectorul privat din Republica Ghana, oferind posibilități de conlucrare pe probleme de interes reciproc cu aceasta ţară, precum şi cu statele din regiune, cum ar fi Nigeria, Benin, Coasta de Fildeş, Burkina Faso, Togo ş.a., atît în context bilateral, cît şi multilateral, inclusiv în cadrul organizațiilor internaționale", se mai arată în comunicat.

 

"Republica India constituie o piață enormă și o oportunitate excepțională de cooperare economică pentru orice stat, inclusiv pentru Republica Moldova", se argumentează și în favoarea deschiderii unei ambasade în New Delhi, India. "Înfiinţarea Ambasadei Republicii Moldova la Dublin ar avea şi o conotaţie politică şi diplomatică simbolică, ținînd cont de faptul că în 2019 ambele țări vor marca 20 ani de la stabilirea relațiilor diplomatice (13 iulie 1999)", mai scrie Ministerul Afacerilor Externe.

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.