ÎN COMUNA IVANCEA DIN RAIONUL ORHEI VOR FI CREATE TREI NOI CENTRE DIGITALE EDUCAȚIONALE

18.06.2023

 

 

Cu suportul YMCA Moldova și contribuția consilierului local al comunei Ivancea, Victor Marahovschi, în trei localități din raionul Orhei, vor fi înființate Centre digitale educaționale. Este vorba despre Gimnaziul Ivancea, Gimnaziul Furceni și Gimnaziul Brănești, care au recepționat astăzi cîte o donație de laptopuri pentru a institui Centre digitale în cadrul acestor instituții.

 

"Copiii noștri sînt viitorul nostru! Ei sînt viitorul statului! Sînt totul nostru! Prin urmare, vreau să vă anunț cu mîndrie și bucurie că datorită prietenilor noștri din organizația publică YMCA Moldova, echipa noastră a reușit să achiziționeze laptopuri noi pentru comuna Ivancea, pentru toate cele trei gimnazii ale acesteia pentru noul an școlar: cinci laptopuri pentru Ivancea, cinci laptopuri pentru Furceni și zece laptopuri pentru Brănești. Costul total al acestor laptopuri este de 220 de mii de lei", a declarat Victor Marahovschi în mesajul său video adresat cetățenilor. El și-a exprimat recunoștința prietenilor săi de la YMCA Moldova și directorilor de gimnazii, care au răspuns rapid și au adunat documentele necesare pentru înregistrarea ajutorului. "Vom continua să ne ajutăm gimnaziile și să aducem toate contribuțiile posibile la dezvoltarea copiilor noștri", a subliniat Victor Marahovschi.

 

”Le urăm succes în gestionarea centrelor, iar elevilor și tinerilor din aceste localități, le dorim să beneficieze la maxim de ele și să-și dezvolte aptitudinile digitale în modul cuvenit”, au declarat reprezentanții YMCA Moldova. Menționăm că "Centre Digitale Educationale în Republica Moldova" este un proiect implementat de YMCA, sustinut de HP Inc., cu scopul de a accelera echitatea digitala în rîndul tinerilor și al comunităților marginalizate.

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.