ÎN MOLDOVA SE ÎNMATRICULEAZĂ ANUAL CIRCA 60-70 MII DE MIJLOACE DE TRANSPORT

27.03.2013

În Moldova se înmatriculează anual circa 60-70 mii de mijloace de transport„În fiecare an, în jur de 60-70 mii mijloace de transport se înmatriculează în Republica Moldova. Această cifră se constituie atît din vehiculele noi, cît și din cele de mîna a doua.

 

Totodată, se așteaptă o creștere a acestora pe parcursul anului curent, odată cu mărirea vîrstei admisibile pentru importul autoturismelor second-hand de la 7 la 10 ani” – a declarat recent Ion Codru, Șef al Secției înmatriculare vehicule a Î.S. CRIS ,,Registru”, într-un interviu acordat în exclusivitate portalului informațional Viza.md.

 

 

Perioada estivală, în special luna august, este cea mai solicitată în contextul numărului de persoane doritoare de a înmatricula mijloace de transport, care este generată în mare parte de revenirea temporară a migranților moldoveni în Patrie - a menționat Ion Codru.

 

Cele mai frecvente situații de confuz și greșeli comise de către cetățenii moldoveni în procesul de înregistrare a automobilelor aduse din străinătate se referă la:

- Calcularea corectă a vîrstei mijloacelor de transport. Unele persoane confundă anul modelului cu anul producerii;
- Lipsa de interes manifestată la verificarea numărului caroseriei și a motorului, iar în cazul în care acest lucru este făcut de autorități, se poate descoperi că sînt, eventual, contrafăcute.
- Mai puțin frecvente sînt cazurile mijloacelor de transport date în urmărire generală de Interpol.

 

Mai multe detalii la subiect vă propunem să aflați, urmărind interviul domnului Ion Codru, plasat mai jos, pe parcursul căruia dumnealui s-a referit și la posibilitățile de înmatriculare în Moldova a mijloacelor de transport înregistrate în regiunea stîngă a Nistrului, precum și rezultatele ultimei ședințe a grupului de lucru la subiectul plăcuţelor de înmatriculare seria „AB”, ce vor fi utilizate de autovehiculele din regiunea transnistreană:

- Care sînt cele mai dese (erori) greșeli comise de către cetățenii moldoveni în procesul de înregistrare a automobilelor aduse din străinătate.
- Automobilul devamat și înregistrat în regiunea stîngă a Nistrului poate fi ulterior înregistrat cu numere de înmatriculare moldovenești la Î.S. CRIS „Registru”?
- Unde se prevede eliberarea modelului plăcuţelor de înmatriculare seria „AB”, ce vor fi utilizate de autovehiculele din regiunea transnistreană, care efectuează operaţiuni de transport internaţional de mărfuri şi pasageri?
- Rezultatele ultimei ședințe a grupului de lucru la subiectul plăcuţelor de înmatriculare seria „AB”, ce vor fi utilizate de autovehiculele din regiunea transnistreană. Cînd va avea loc următoarea ședință?
- Numărul automobilelor înmatriculate în Republica Moldova. Există o statistică?

 

 


 

 

Sursa: viza.md

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.