ÎN RĂSPUNSURILE OFICIALE RUSEȘTI POT EXISTA INTERPRETĂRI CONTRADICTORII REFERITOARE LA INTERZICEREA INTRĂRII ÎN RUSIA PENTRU MOLDOVENI

10.12.2013
Foto: bigpicture.ru

Recent, Serviciul Federal de Migrație al Rusiei a lansat un serviciu care permite cetățenilor străini să verifice dacă au sau nu interdicție de intrare în Rusia. Cetățeanul îşi verifică numele în baza de date, constatînd că totul este bine, dar la graniță nu i se permite să intre în ţară, ‒ a povestit pentru kp.md Alexandr Kalinin, președintele Congresului Diasporei Moldovenești.

 

Potrivit șefului Congresului, în Rusia sînt în total unsprezece departamente, care pot interzice intrarea în ţară cetățenilor străini: Ministerul de Interne al Rusiei, FSB-ul, Ministerul Apărării al Rusiei, Rosfinmonitoring, Serviciul de Informații Externe al Federației Ruse, Ministerul Justiției al Rusiei, Ministerul de Externe al Rusiei, Serviciul Federal de Migrație din Rusia, Serviciul Federal de Control al Drogurilor din Rusia, Agenţia Federală Medico-biologică a Rusiei (AFMB). Astfel, Alexandr Kalinin avertizează că în răspunsurile oficiale parvenite de la serviciile ruseşti în ce priveşte interzicerea intrării în ţară pot exista diverse interpretări contradictorii.

 

Portalul Viza.md amintește acestei categorii de cetățeni, precum și altor părți cointeresate, despre posibilitatea de a se adresa Direcției Generale Afaceri Consulare de pe lîngă Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova (adresa: or. Chişinău, str. Mateevici 80, mun. Chișinău, Republica Moldova, MD - 2009). Prin intermediul cererii depuse, aveţi posibilitatea să aflaţi mai multe despre cauzele și perioada de interdicție.

 

Cererea depusă la Departamentul indicat mai sus, trebuie să conțină cel puțin: data intrării pe teritoriul Federației Ruse (inclusiv la biroul vamal); data plecării de pe teritoriul Federației Ruse (inclusiv punctul vamal); circumstanțele în care cetățeanul a fost informat despre sancțiunile impuse; descrierea scopului călătoriei în Rusia, adresa locului de trai de acolo, detalii cu privire la angajator (dacă este cazul); data ultimei înregistrări în Rusia; data săvîrşirii acțiunii ilegale, copia pașaportului (inclusiv originalul lui); copia documentelor relevante pentru acest caz; buletinul de identitate.

 

Astfel, Direcția Generală Afaceri Consulare prin intermediul Ambasadei Republicii Moldova de la Moscova se va putea adresa instanţelor indicate mai sus ca să afle despre motivele interzicerii intrării, dar şi informații mai exacte cu privire la încălcările regimului migrațional rus, sancțiunile administrative și perioada de interdicție.

 

Taxa consulară constituie 100 de lei. La depunerea plîngerii (petiției) referitor la întrebarea dată, aceasta va fi examinată gratuit.


Vă reamintim că interdicția de intrare în Rusia poate varia de la 2 la 5 ani.

 

O altă soluție pentru moldovenii deportaţi din Rusia ar fi solicitarea unei astfel de informații de la reprezentantul legal al Federației Ruse. În acest sens, vi se recomandă să semnaţi o procură la un birou notarial din Republica Moldova. De preferat ca textul procurii să fie scris în limba rusă. O persoană autorizată se poate adresa direct serviciului corespunzător al Federaţiei Ruse, pentru a obține datele solicitate.

 

Sursa: Viza.md

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.