ÎN RUSIA S-A PROPUS SCHIMBAREA ORDINII DE ȘEDERE A MIGRANȚILOR

12.10.2021

 

 

Ministerul Afacerilor Interne al Rusiei a propus schimbarea ordinii de ședere a migranților și introducerea a trei regimuri de migrație: ședere pe termen scurt, ședere pe termen lung și ședere permanentă. Despre acest lucru a anunțat Primul Ministru adjunct al Afacerilor Interne, Alexandr Gorovoi, citat de "MIA Media".


El a menționat că regimul de ședere pe termen lung va înlocui permisul de ședere temporară. Acest regim își asumă dreptul unui străin de a rămîne în Rusia mai mult de 90 de zile timp de șase luni.

Regimul de ședere pe termen scurt va permite străinului să se afle în Rusia pînă la 90 de zile. În viitor, migrantul va trebui fie să părăsească teritoriul țării, fie să obțină un permis de ședere pe termen lung.


Dreptul de ședere permanentă implică obținerea unui permis de ședere, precum și posibilitatea dobândirii cetățeniei. De asemenea, Ministerul Afacerilor Interne intenționează să schimbe abordarea față de studierea străinilor în Rusia.
"Străinii care aparțin categoriilor prioritare de absolvenți vor putea conta pe o procedură simplificată de obținere a cetățeniei ruse", a spus Gorovoi.


Șeful Consiliului pentru Drepturile Omului din cadrul Președintelui Federației Ruse (HRC), Valerii Fadeev, a declarat că Rusia intenționează să prelungească moratoriul privind deportarea migranților ilegali după 30 septembrie.

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.