ÎN SCURT TIMP AR PUTEA FI LANSAT GHIŞEUL UNIC

03.10.2017
În scurt timp ar putea fi lansat Ghişeul unic
 

Ghişeul unic va fi lansat în cel mai scurt timp, cel puţin asta promite Guvernul. Odată lansat, moldovenii vor merge într-o singură instituţie unde vor beneficia de serviciile a cinci instituţii de stat.


La Ghişeul unic, persoanele fizice şi cele juridice, doar cu buletinul de identitate, vor putea solicita acte de la cinci instituţii, care fac parte din nou creata Agenţie pentru Servicii Publice. Este vorba despre Camera Înregistrării de Stat, Camera de Licenţiere, Întreprinderea de Stat „Cadastru” şi Oficiul Stării Civile.

 

„Ne dorim în ritm sporit să implementăm acest proiect. Odată ce vor prezenta buletinul de identitate, solicitanții nu vor mai trebui să prezinte acte de stare civilă sau cazierul juridic. Toată informația deja se regăsește în registrele de stat”, a explicat premierul Pavel Filip într-un briefing susținut astăzi.

 

Potrivit autorităţilor, odată cu lansarea Ghişeului unic, cetăţenii vor putea beneficia de serviciile statului în localitatea de reşedinţă şi nu vor mai fi nevoiţi să parcurgă sute de kilometri pentru a obţine un document.

 

Amintim că, Agenția Servicii Publice a fost creată în aprilie 2017 printr-o decizie de Guvern. Astfel, potrivit hotărîrii Executivului, Întreprinderea de Stat „Registru” a fost reorganizată prin transformare în Instituția publică „Agenția Servicii Publice", care se află în subordinea Cabinetului de miniştri.

 

Sursa: trm.md

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.