ÎNCĂ 40 DE STATE VOR PRIMI VIZE LA SOSIRE ÎN INDIA

17.10.2013
Foto: sensoryreplays.com

Guvernul Indiei a anunțat despre intenția de a include în lista țărilor ai căror cetățeni primesc vize la sosire (VoA), încă 40 de state. Inclusiv Statele Unite, Marea Britanie, Germania, Franța, Rusia și așa mai departe. Pe lînga cele 40 de ţări "alese" pentru ca cetăţenii acestora să poată obţine viza la sosire, vor mai face parte şi străinii care au depăşit vîrsta de 60 de ani, dar și participanții la conferințe internaționale.

 

În plus, toți străinii vor aplica pentru viza indiană prin Internet, folosindu-se de sistemul online de eliberare a vizelor. În acest scop, Guvernul Indiei studiază experiența ţării vecine Sri Lanka, unde străinilor le sînt eliberate vize electronice.

 

În ceea ce priveşte vizele eliberate la sosire, acestea pot fi primite la aeroporturile din Goa, Gaya, Chandigarh, Amritsar, în afară de aeroporturile deja implicate în acest sistem: Delhi, Chennai, Kolkata, Mumbai, Bangalore și din alte orașe.

 

Contactată de portalul informațional Viza.md Ambasada Indiei a comunicat că nu există informații care ar confirma că facilitățile menționate se prevăd a fi oferite și cetățenilor Republicii Moldova.

 

Reamintim că începînd cu 17 iunie 2013, cetățenii moldoveni, doritori de a pleca în India, sînt obligați să aplice on-line pentru viză prin intermediul paginii web a Executivului indian. Cererea, împreună cu alte documente justificative, se prezintă de către solicitant la Ambasada Indiei unde vor fi preluate datele biometrice ale acestuia. Mai multe detalii la subiect pot fi vizualizate AICI.

Sursa: Viza.md

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.