ÎNCĂ UN POD DE FRONTIERĂ VA FI CONSTRUIT PESTE NISTRU

18.06.2023

 

 

Acest lucru se afirmă într-o declarație a Ministerului Dezvoltării Comunităților, Teritoriilor și Infrastructurii, transmite „Ukrainski Novyny”. Noul pod va fi construit la frontiera de stat ucraineano-moldavă, în apropierea localităților Yampil (Ucraina) și Cosăuți (Moldova).

 

Lungimea totală a podului este de peste 1400 de metri, el va avea 2 benzi de circulație cu trotuare pe ambele părți. De menționat că podul de la Yampil va deveni o alternativă la trecerea cu feribotul de la Punctul de trecere a frontierei Yampil-Cosăuți, care nu funcționează de mai mulți ani și care de mult timp nu corespunde cerințelor timpului și necesităților reale ale locuitorilor din ambele țări, notează Noi.md cu referire la lyberti.

 

De asemenea, podul va contribui la reducerea din traficul la Punctul internațional de trecere a frontierei Moghyliv-Podilski — Otaci, care reprezintă aproape tot traficul dintre Ucraina și Moldova.

„Semnarea de astăzi a acordului este o continuare practică a acordurilor încheiate în 2021 de către președinții Ucrainei și Republicii Moldova. Invazia la scară largă a adus ajustări la proiect, dar necesitatea critică de a dezvolta itinerare logistice alternative face ca proiectul podului de la Yampil să fie inevitabil. Podul va deveni o verigă cheie în coridorul de transport între Kiev și Chișinău. În plus, podul va oferi exportatorilor ucraineni cel mai scurt itinerar din centrul Ucrainei către țările din Europa Centrală și de Sud-Est, ocolind Transnistria ocupată de Rusia”, a comentat Oleksandr Kubrakov, vicepremierul pentru redresare și ministru al Comunităților, Teritoriilor și Infrastructurii.

 

După cum a comunicat anterior „Ukrainski Novyny”, Moldova intenționează să reducă tarifele pentru transportul feroviar al produselor agricole ucrainene.

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.