ȘOFERII STRĂINI ÎN RUSIA VOR FI OBLIGAŢI SĂ AIBĂ ASUPRA LOR ÎNCĂ UN DOCUMENT

11.08.2014
Foto: ria.ru

În Rusia se schimbă cerințele faţă de şoferii care conduc autovehicule înmatriculate în alte țări. Începînd cu data de 12 august 2014 ei vor fi obligaţi să aibă asupra lor documente cu ștampila autorităților vamale și să le prezinte la cererea colaboratorilor poliției, cu excepţiavehiculelor înmatriculate pe teritoriul Uniunii Vamale, comunică auto.mail.ru.

 

În conformitate cu legislația în vigoare, străinii au dreptul să circule pe teritoriul Uniunii Vamale cu autovehicule înmatriculate pe teritoriul altor state sau să le importe pentru uz personal, fără plata taxelor vamale, dar nu mai mult, decît pe termen de un an. Pentru aceasta autoritățile vamale competente eliberează așa-numitul "import temporar" al autovehiculului.

 

Însă destul de desapar situații, cînd un străin importă temporar o mașină și fără să îndeplinească obligațiunile prevăzute de scoatere a autovehiculului din ţară în termenii limită indicaţi, îl oferă spre utilizare unei persoane terțe. Nu este secret, faptul că de această situație fac abuz frecvent șoferii taxi-urilor ilegale, în special, acei care preferă mașini cu numerele de înmatriculare ale Ţărilor Baltice.

 

Acum însă o asemenea situație va fi redusă la minim, căci colaboratorii Poliției Rutiere vor putea verifica nu numai permisele de conducere și documentele de înmatriculare ale autoturismului, ci şi documentele cu ştampilele vamale. Pentru încălcare este prevăzută o amendă de 1500-2500 de ruble cu confiscarea vehiculului sau fără.

 

Sursa: auto.mail.ru

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.