ȚĂRILE DIN GOLFUL PERSIC ÎŞI VOR CREA PROPRIA ZONĂ SCHENGEN

10.06.2014
Foto: ntv.ru

Arabia Saudită, Bahrain, Emiratele Arabe Unite, Kuweitul, Qatarul și Omanul au convenit să creeze un spațiu comun de vize, similar cu zona Schengen din Europa.

 

Despre acest lucru comunică Arab News citîndu-l pe Najeeb Al Shamsi, directorul Secţiei de Cercetare și Dezvoltare al Secretariatului General al Consiliului de Cooperare al Golfului Persic. Potrivit oficialului, regimul simplificat de vize este necesar pentru dezvoltarea turismului în ţările din regiune.

 

"La următoarea ședință a Comisiei membrii Comitetului Consultativ urmează să adopte o recomandare finală cu privire la această problemă, care va fi apoi prezentată conducerii Consiliului pentru Cooperare al ţărilor Golfului Persic pentru ratificare la summitul din capitala Qatarului", a declarat Najeeb Al Shamsi.

 

Concluziile experților au confirmat fezabilitatea economică a unui astfel de pas, participanţilor la summitul Consiliului pentru Cooperare al ţărilor Golfului Persic li s-a recomandat introducerea unei vize comune, cu care turiștii vor putea vizita cu viza eliberată de un stat, toate cele șase țări participante la acord.

 

 

 

Sursa: visa4.ru

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.