”VACANCES-TRAVAIL”: O SINGURĂ VIZĂ PENTRU LUCRU ȘI ODIHNĂ

17.01.2013
Foto: etudes-australie.com

Doi în unu – o viză pentru lucru și odihnă – aceasta nu este o oferta promoțională, dar o oportunitate unică de a învăța limba, a cîștiga experiență de muncă în străinătate și, în același timp, a petrece vacanța în Franța cu o singură viză – ”Vacances-travail”. Viza „Vacances-travail” permite șederea în Franța pe o perioadă de pînă la patru luni pentru familiarizarea cu cultura țării sau participarea la un training pe termen scurt, oferind și posibilitatea de a obține experiență de muncă.

 

De fiecare dată, completînd o cerere de viză, la rubrica "scopul vizitei" noi scriem același lucru: turism, muncă, studii... Normele stricte interzic să muncești și să te odihnești concomitent sau să înveți și să lucrezi peste normă. Dar cînd vine vorba de Franța, e posibil aproape totul. Dacă aveți între 18 și 30 ani (inclusiv) și doriți să vă petreceți vacanța în Franța, avînd posibilitatea de a efectua activități de muncă, solicitați viza «vacances-travail». Și alte țări (de exemplu, Australia) oferă tinerilor din străinătate o astfel de oportunitate, dar Franța a fost una dintre primele care i-a propus acest lucru Rusiei.

 

Numărul vizelor de acest tip este limitat la 500 pe an. Vizele sînt eliberate în ordinea primirii cererilor. În conformitate cu acordul franco-rus privind migrația forței de muncă, cererile care depășesc această limită nu sînt acceptate. În cazul în care titularului de viză ”vacances-travail” i s-a propus un contract de muncă pentru o perioadă ce depășește patru luni de la data intrării în Franța, acesta poate obține permis de ședere pînă la sfîrșitul perioadei contractuale, dar strict în termen de un an de la data intrării. În acest caz, el trebuie să aplice pentru un permis de ședere temporară (APS) și un permis de muncă temporară (APT) pentru durata contractului de muncă.

 

Proprietarii de vize «vacances-travail» nu pot trăi în Franța, însoțiți de membrii familiei (soți / copii minori). Taxa consulară pentru procesarea unei cereri pentru acest tip de viză nu se percepe. În plus, titularii de viză «vacances-travail», precum și angajatorii lor, nu sînt supuși impozitării de către OFII.

 

Sursavisa4.ru
 

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.