„GUVERNUL MAI APROAPE DE TINE”. PRIMA VIZITĂ VA AVEA LOC LA MOSCOVA

31.10.2016
„Guvernul mai aproape de tine”. Prima vizită va avea loc la Moscova
 

Biroul pentru Relații cu Diaspora (BRD) lansează programul prin intermediul căruia se vor organiza mai multe vizite de lucru în țările cu cele mai numeroase comunități de cetățeni moldoveni.

 

„Guvernul mai aproape de tine” se numește proiectul, startul acestuia fiind dat odată cu prima vizită din noiembrie curent, informează Noi.md.

Prin intermediul acestui program, ministerele au șansa să-i informeze pe cei plecați din țară despre activitățile lor de bază, pot să-și promoveze noile proiecte și servicii dedicate diasporei, vor putea stabili relații de comunicare și parteneriat cu emigranții moldoveni.

 

Mai mult, reprezentanții de la guvernare vor afla din primele surse despre nevoile și interesele diasporei.

 

Prima vizită va avea loc în perioada 1-4 noiembrie, în Federația Rusă. La Moscova vor fi abordate teme precum migrația de muncă, aceasta fiind cea mai stringentă problemă a moldovenilor din Rusia.


Din cadrul delegației, ce va merge la Moscova, vor face parte reprezentanți ai BRD, Ministerului Muncii, Protecției Sociale și Familiei, MAI.

A doua vizită va fi în luna decembrie, în Spania. Următoarele vizite vor fi întreprinse în perioada ianuarie-aprilie 2017.

 

Programul „Guvernul mai aproape de tine” este o acțiune prevăzută în Strategia „Diaspora – 2025”, lansat în parteneriat cu Organizația Internațională pentru Migrație, misiunea din Moldova, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene, finanțat de Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare.

 

 

Sursa: noi.md

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.