„URMAȘII LUI ȘTEFAN” AU EXPLORAT POTENȚIALUL TURISTIC AL COMPLEXULUI ETNO-CULTURAL ORHEIUL VECHI

29.09.2020

 

 

De ziua internațională a Turismului, care în întreaga lume este marcată la data de 27 septembrie, Mișcarea de Tineret „Urmașii Lui Ștefan” au realizat proiectul „Discover Moldova”, care presupune explorarea turistică a complexului etno-cultural Orheiul Vechi, pe un traseu de circa 15 km, pe jos.


Astfel, circa 20 de tineri au mers pe jos pe traseul Morovaia – Butuceni – Trebujeni – canioanele Furceni. Participanții la proiect au fost surprinși să vadă aceleași locuri din locuri opuse, care s-au dovedit a fi de o frumusețe rară, au apreciat că țara noastră este foarte frumoasă, iar situația pandemică din lume a oferit moldovenilor posibilitatea de a descoperi cu adevărat locurile frumoase din țară.

 

De asemenea, tinerii au vizitat Mănăstirea Adormirea Maicii Domnului, care este o mănăstire rupestră veche, vizitînd totodată și sediul reconstruit al Mănăstirii. A fost apreciat de asemenea și stilul caselor, mai cu seamă a celor vechi dar și menținute într-o stare autentică. Tinerii au concis că este nevoie de o informare mai mare în societate asupra locurilor turistice și cu potențial, unde cetățenii noștri ar putea să meargă, ceea ce ar oferi un imbold suplimentar pentru ramura turistică a economiei naționale. Mișcarea de Tineret „Urmașii Lui Ștefan” au explorat potențialul turistic al complexului etno-cultural Orheiul Vechi

 

Continuare: noi.md

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.