10 OPȚIUNI DE LOCURI DE TRAI IEFTINE

06.02.2017
10 opțiuni de locuri de trai ieftine
 

Cînd lucrul poate fi efectuat la fel de bine la birou, acasă, într-o cafenea sau să zicem, pe plajă, de ce să nu schimbăm totul și dintr-o dată, mutîndu-ne cu traiul într-un loc paradisiac? Vă oferim 10 opțiuni de locuri cu o atmosferă fantastică și prețuri pentru locuințe și produse destul de rezonabile.


Avarua, Insulele Cook


Formal, aceste insule fac parte din Noua Zeelandă, dar sînt situate la 2008 kilometri nord-est de acest arhipelag. Plajele tropicale locale nu sînt cu nimic inferioare decît acelea de pe Maldive sau Seychelles, aici puteți închiria locuința cu 130 $ pe lună.


Localnicii, nativii polinezieni, nu sînt răsfățați, deloc, de către turiști. Pe an aici vin nu mai mult de 100 de mii de străini. Pentru comparație: Hawaii atrag 8 milioane de turiști anual.
Ce puteți face aici? Să urmăriți comportamentul balenelor, să mergeți în drumeții, să vă bucurați de peisaje incredibile.


În ce constă problema? Străinii nu pot cumpăra proprietăți pe insulă, o pot lua însă în chirie pentru 60 de ani. Pentru a deveni cetățean cu drepturi depline, trebuie să locuiți aici timp de mai mulți ani și să obțineți un permis special de la autorități.

 

Cesky Krumlov, Republica Cehă


Acest oraș de poveste este situat în provincia cehă Boemia. Întregul Krumlov este ca un castel medieval imens. Toate străzile sînt pavate. Orașul găzduiește, în mod regulat, tîrgul în stilul Epocii Renașterii, precum și inegalabilul Festival al Trandafirilor. Prînzul din trei feluri de bucate pentru două persoane în decursul întregului an costă 20 de dolari, iar un apartament poate fi închiriat cu 400 de dolari pe lună. În plus, pe aici curge rîul Vltava, ideal pentru amatorii de rafting.


Unicul inconvenient este că pentru a duce o viață normală va trebui să studiați măcar puțin limba cehă.


Koh Tonsai, Cambodgia


Această mică insulă din sudul Cambodgiei este un adevărat paradis: junglă și plaje. Aici, practic, nu locuiește nimeni, cu excepția cîtorva familii de pescari, astfel încît puteți găsi un bungalou potrivite contra unei sume de bani derizorii.


Pe insulă vă puteți odihni pe plajă sau să explorați peștera locală în junglă. Pentru 5 dolari pescarii locali vă vor prepara chiar în fața dvs. o cină delicioasă din crabul prins chiar de ei. Iar orice alte fructe de mare costă aici 1-2 dolari.


De ce trebuie să țineți cont? Aceasta nu este o insulă cu plaje, unde să stați zile în șir sub umbrelă. Plaja locală sălbatică, se "umple" uneori cu haite de cîini vagabonzi sau cu alți locuitori ai pădurilor, fiind tocmai pe placul acelora care doresc să fie departe de civilizație.

 

Guanajuato, Mexic


Chiar în mijlocul Mexicului se află orașul dezvoltat cultural Guanajuato. Un apartament excelent aici poate fi închiriat cu 150-200 dolari pe lună, un pocal cu bere costă la bar mai puțin de 1 dolar, iar un bilet la film – 3 dolari.


Despre experiența sa de viață aici Ray Bradbury a scris povestirea "Următorul la coada de așteptare". De asemenea, aici are loc binecunoscutul Festival Internațional de Arte Cervantino, denumit astfel în cinstea autorului romanului Don Quijote.

 

Insulele Perlelor, Panama


La 30 km vest de partea continentală a Panamei, în Oceanul Pacific, se află un arhipelag minunat. Cîndva aici era dobîndit un număr foarte mare de perle. Au fost timpuri cînd aici se ascundeau de autorități cei mai influenți pirați. Acum, acest loc este un refugiu de minunate stațiunii balneare pentru localnici.


Puteți închiria o casă pe malul mării cu doar 300 de dolari pe lună. Insulele Perlelor sînt ideale pentru un exil benevol. Apropo, aici au fost filmate trei sezoane ale serialului "Lost". Așa că locurile, în ce privește pitorescul, sînt unele dintre cele mai impresionante de pe Planetă.


Plajele Agonda (Goa, India)


Partea de sud a coastei Goa este locul unde vă puteți plimba călare pe elefanți, chiar pe plajă. O sticlă cu vin aici poate fi cumpărată cu 0,5 dolari, vă puteți freza cu 0,6 dolari și să închiriați o baracă pe plajă cu 120 de dolari pe lună. Pe bune, de ce altceva aveți nevoie?


Această parte a Goa este destul de nepopulată, iar localnicii nu sînt atît de răsfățați de turiști, ca pe restul coastei. În Agonda aproape că nu sînt hipioți cu ochelarii lor de plastic caraghioși, dar există un număr mare de lăcașuri sfinte și locuri pentru a practica yoga.


Veliko Târnovo, Bulgaria


Acest loc este situat în valea rîului cu aceeași denumire, în partea de nord a țării. Orașul este unul dintre cele mai confortabile de pe Riviera bulgară. Aici este la fel de frumos ca și în Franța, dar o sticlă de bere costă doar 0,8 dolari. Populația e de 200 de mii de oameni.


Este interesant faptul că Veliko Târnovo a văzut urcușurile și coborîșurile a cel puțin o jumătate de duzină de imperii mondiale. Iar un apartament aici poate fi închiriat cu doar 200 de dolari pe lună. Singurul dezavantaj: infrastructura slab dezvoltată.


Ho Coc Beach, Vietnam


Coasta de Sud-Est a Vietnamului este renumită pentru faptul că aici se află 11 mii de hectare de pădure tropicală. Și acesta este, probabil, cel mai bun loc din Asia pentru scufundări și vînătoare subacvatică: pe aici trece o imensă barieră de recif. Și chiar și în week-end, în aceste locuri nu sînt turiști.


Loc de trai poate fi găsit contra sumei de 150-200 dolari pe lună. Ce-i drept va trebui să trăiți în contact strîns cu localnicii. Pregătiți-vă că va trebui să împărțiți cu ei locurile pe plajă.

 

Ksamil Beach, Albania


Extremitatea sudică a Albaniei este locul perfect pentru o viață liniștită. În apropiere e un oraș mic și Parcul Național Butrint. Clima e mediteraneană, produse locale: ulei de măsline și mandarine. Spre deosebire de țările vecine Grecia, Italia sau chiar Croația aici e foarte ieftin: berea costă 0,9 dolari pentru o sticlă, locuința - 100-120 de dolari pe lună.


Puteți mînca fructe de mare (aici se vînd 30 feluri de pește, costul mediu al bucatelor la cafenea – 6 dolari), bea vin ieftin (6 dolari pentru o sticlă), să vă plimbați cu catamaranul și să sperați că numărul turiștilor nu va crește aici peste cinci ani.


Las Trankas, Chile


Aici se află una dintre cele mai bune pante muntoase din America de Sud, sînt Munții Anzi, cum n-ai da. Puteți schia pe tot parcursul anului, iar închirierea unei case vă va costa doar 300 de dolari pe lună. Turiști bogați locuiesc pe pantele munților, iar cei cu experiență - în satele de la poalele acestora.


Problema este doar una: în aceste locuri aproape întotdeauna e iarnă. Dar cineva o iubește, nu-i așa?

 

Sursa: adme.ru
 

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.