17 401 PERSOANE AU TRAVERSAT FRONTIERA DE SAT PE PARCURSUL SĂPTĂMÎNII TRECUTE

05.05.2020

 

 

În perioada 27 aprilie – 3 mai 2020, la ”frontiera verde" și în punctele de trecere polițiștii de frontieră au notificat 42 de evenimente, cu documentarea a 61 de persoane, care au încălcat legislaţia frontalieră şi migraţională a Republicii Moldova, după cum urmează:


- 25 de încălcări ale regimului zonei de frontieră și cel al punctelor de trecere; - un cetățean străin a încălcat regimul de ședere pe teritoriul Republicii Moldova; - 15 contravenții privind încălcarea regimului special în condiții de stare excepțională; - o intervenție transfrontalieră SMURD.

 

Au fost declanșate 19 consemne, dintre care un consemn pe Interpol și 18 conform informațiilor parvenite din partea autorităților de ocrotire a normelor de drept naționale.

 

În decursul săptămînii precedente cinci cetăţeni străini, dar și 18 mijloace de transport, au primit refuz de intrare în Republica Moldova. Activitatea de constatare şi examinare a contravenţiilor în cadrul subdiviziunilor Poliţiei de Frontieră a prezentat următorii indici statistici: 43 de procese verbale și chitanțe, cu aplicarea amenzilor în sumă de 46 700 și încasarea amenzilor de 21 600 lei.

 

Pe parcursul săptămînii trecute, în punctele de trecere fluxul de persoane a constituit 17 401 traversări, comparativ cu numărul total de persoane, înregistrat în ultima săptămînă a lunii aprilie, este în creștere cu 18%. Valorile traficului de mijloace de transport a prezentat un număr de 9 876 traversări. Cea mai ”activă” frontieră a fost cea cu România, 47% din totalul de traversări s-au semnalat în punctele de trecere situate la granița moldo-română.

 

În ultimele 24 de ore, în punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 2 484 traversări. Un număr mai mare a fost înregistrat pe sensul de intrare în Republica Moldova – 1 408 traversări persoane, dintre care 644 treceri la frontiera moldo-română, 351 treceri la frontiera cu Ucraina și 413 treceri a frontierei aeriene.

 

Cele mai tranzitate puncte de trecere a frontierei (intrare în RM) au fost: PTF Leușeni – 493 traversări persoane; PTF Aeroportul Internațional Chișinău – 413 traversări persoane; PTF Tudora – 136 traversări personae; PTF Otaci – 118 traversări personae; PTF Sculeni – 86 traversări persoane.

 

În punctele de trecere a frontierei deschise traficului au fost supuse screeningului 2 484 persoane și completate 1 408 de fișe epidemiologice individuale. La fel, au fost completate și semnate 1 139 de Declarații pe propria răspundere privind achitarea primei de asigurare obligatorie de asistență medicală pentru anul curent.

 

Un călător a prezentat stare febrilă, conform procedurilor de operare a fost anunțat Serviciul de urgență 112, care a și preluat persoana pentru verificări.

 

În Aeroportul Internațional Chișinău a fost consemnată la intrarea în țară a două rute charter din Polonia și marea Britanie, fiind înregistrate 413 persoane.

 

Ofițerii de la Linia Verde a Poliției de Frontieră (022 259 717), în decursul a 24 ore au înregistrat 105 apeluri de la cetățeni, unde s-a răspuns la întrebările cum se circulă la frontiera de stat, care sînt condițiile de traversare și riscurile în contextul măsurilor aplicate privind diminuarea răspîndirii COVID-19.

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.