19 STUDENȚI-DOCTORANZI VOR PRIMI BURSE DE MERIT PENTRU ANUL 2022

12.01.2022

 

 

15 studenți-doctoranzi din Republica Moldova vor primi Bursa de Excelență a Guvernului pentru anul 2022, în valoare de 2500 de lei, iar alți patru studenți vor beneficia de Bursa pe domenii științifice, care constituie 2000 de lei. O decizie în acest sens a fost aprobată în cadrul ședinței de astăzi a Guvernului.


Bursa de Excelență a Guvernului și Bursa pe domenii științifice se acordă anual, pentru un an calendaristic, studenților-doctoranzi înmatriculați la studii la forma de învățămînt cu frecvență la zi, cît și cu frecvență redusă, finanțați din bugetul de stat și în bază de contract.

 

La concurs au fost depuse 36 de dosare, din cadrul a șase instituții organizatoare de studii superioare de doctorat. În urma evaluării dosarelor de către comisiile de experți, au fost selectați 19 studenți-doctoranzi bursieri, dintre care 15 vor beneficia de Bursa de Excelență a Guvernului, iar 4 vor obține Bursa pe domenii științifice pentru anul 2022.

 

Participanții la concurs au prezentat studii în diferite domenii ale științei și tehnicii. Au fost înalt apreciate lucrările care pun accent pe subiecte prioritare pentru viața economică și socioculturală a țării.

 

Concursul de burse pentru studenții-doctoranzi se înscrie în programul guvernamental de susținere a tinerilor IMPLICAȚI în proiecte de cercetare la nivel național și internațional. Prin acordarea acestor burse Guvernul își propune să sporească atractivitatea studiilor doctorale și calitatea acestora, precum și să valorifice potențialul tinerilor, motivîndu-i să se încadreze în activitatea de cercetare și inovare.

Lista cîștigătorilor poate fi accesată aici:

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.