20 DE ȚĂRI DIN UNIUNEA EUROPEANĂ ȘI-AU DESCHIS PORȚILE PENTRU ROMÂNI. CE POSTURI SE CAUTĂ?

04.01.2012
Foto: falt.ro

Anul cel nou aduce vești grozave pentru românii care vor sa muncească dincolo de graniță. Sunt așteptați cu brațele deschise în 20 de țări din Uniunea Europeană.


Germania are nevoie de români cu studii superioare, dar și de lucrători sezonieri. În Franța și Luxembourg românii sunt bineveniți mai ales în agricultură, turism și construcții. Iar în Austria își pot găsi de lucru zidarii, dulgherii, sudorii și bucătarii. Rămîne pe lista și Italia, care tocmai a anunțat că ridică restricțiile în 2012 pentru muncitorii români. Și Marea Britanie rămîne o destinație preferată pentru români.


Un raport al Comisiei Europene arată că românii au contribuit cu 0,3% la Produsul Intern Brut al întregii Uniuni Europene. Cu toate acestea, 2011 a fost un an cu uți închise pentru români în 11 țări din cauza ratei șomajului, care a atins un nivel alarmant. Irlanda, Belgia, Olanda și Marea Britanie au anunțat că prelungesc restricțiile pentru muncitorii români pînă la sfîrșitul lui 2013. Singurii care vor putea intra în aceste țări sunt acei care vor primi contracte individuale de muncă din partea unor angajatori.

 

 

Sursa: Pro TV
 

Anonymous
in austria de munca sau in germania

LOCUESC IN GRECIA LEGAL DE 11 ANI SINT MESERIAS CU CLADITUL PETREI SI PETREI CASAUTI SI TERACOTEI DAR STITI PROBLEMA AICI SI AS DORI SAMI GASESC DE LUCRU IN ALTA TARA.CINE NE POATE AJUTA CU CONTRACTELE
?

5 Ian 2012- 05:08 după amiază

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.