5 ȚĂRI EUROPENE ÎN CARE SE POATE CUMPĂRA PERMIS DE ȘEDERE

01.06.2016
5 țări europene în care se poate cumpăra permis de ședere
 

In ultimii ani, tot mai mulți cetățenii din țările CSI rîvnesc la imobile în străinătate, în special în țările europene. Dar una e să cumperi o casă și la nesfîrșit să soliciți vize, și alta e să trăiești legal și permanent în țară. Vă propunem un studiu despre subtilitățile liberalizării regimului de vize pentru cei care și-au cumpărat o casă în străinătate.

 

Desigur, permisul de ședere nu garantează obținerea cetățeniei. Mai mult decît atît, nu toate țările vorbesc chiar despre liberalizare pentru proprietari sau prețul acesteia este atît de mare, încît este imposibil de colectat suma necesară. Un exemplu ar fi Marea Britanie, unde, pentru a obține un permis de ședere, va trebui să investiți 1 milion de lire sterline, dintre care 250.000 îi veți cheltui pentru achiziționarea bunurilor imobiliare. Noi am ales cinci țări care vă vor primi cu bucurie ca pe un cumpărător de apartament.

 

Letonia

Țara ”Jurmalei eterne” atrage cetățenii CSI și prin trecutul său postsovietic, și prin populația vorbitoare de limba rusă, și prin atitudinea liberală față de viitorii solicitanți de permis de ședere permanentă.

Particularități. Cel mai atractiv lucru în posesia imobilului leton e faptul că nu este impusă necesitatea de a trăi aici 180 de zile pe an. Puteți veni pentru o lună sau un pic mai mult – permisul de ședere oricum rămîne în posesia dvs. În schimb, veți putea să vă deplasați liber în toate țările din Zona Schengen. Anume acest lucru îi atrage pe dornicii de a se pricopsi cu bunuri imobiliare letone.

Procedura și prețurile.Prețul imobilului achiziționat trebuie să fie de cel puțin 250.000 de euro. Cu această sumă puteți cumpăra un apartament bun în centrul sau în apropierea principalelor zone din Riga. Încă un moment notabil: la solicitarea permisului de ședere va trebui să plătiți la trezoreria noii patrii 5% din costul metrilor pătrați achiziționați.

 

Grecia

În ciuda situației economice dificile, Grecia continuă să fie și membru al UE, și membru al spațiului Schengen, ceea ce înseamnă un potențial interes pentru toți cei care doresc să se asimileze pe teritoriul Uniunii Europene.

Procedura și prețurile. La fel ca în Letonia, rezolvarea acestei probleme în țara lui Olimp costă 250.000 de euro. Însă dacă la Riga această sumă va fi suficientă pentru a cumpăra un apartament în centru, în Grecia acești bani vor fi suficienți pentru o cabană pe o insulă îndrăgită.

 

Spania

Țara luptelor cu tauri, acuzată masiv de cruzime față de animale, este destul de loială cu cei care au pus ochii pe vreun imobil din Regat. Desigur, drept cadou pe lîngă apartament veți primi vreme excelentă de 300 de zile pe an, bucate delicioase și siesta.

Procedura și prețurile.Suma de la care începe obținerea permisului de ședere permanentă este 300 de mii de euro. Plătind acești bani pentru casă sau apartament, veți putea trăi în țară fără a o părăsi cel puțin șase luni, apoi vă veți ridica permisul de ședere legal.

 

Cipru

O destinație destul de populară printre turiști, Cipru, de asemenea, își așteaptă investitorii. Și cu cît este mai mare suma cu care ați venit, cu atît sînt mai larg deschise brațele care vă întîmpină pe insulă.

Procedura și prețurile:permisul de ședere costă 300.000 de euro. V-ați putea întreba – de ce Cipru se află pe locul patru? Suma de start este aceeași ca și în Spania, dar noi l-am discriminat. Nu, un imobil din Cipru într-adevăr ar trebui să coste nu mai puțin de 300.000 de euro, dar nu veți obține cetățenia. Pentru ea trebuie să cumpărați o casă la un preț de minimum 2 milioane de euro.

 

Portugalia

Țara vacanțelor pe plajă și a vinului aromat vă așteaptă cu fotbal spectaculos și divertisment local variat. Dar și mai bucuroasă e dacă ați cumpărat aici un imobil.

Procedura și prețurile:Prețul imobilului pentru dvs. începe de la 500.000 de euro. Pentru acești bani puteți cumpăra o casă cu mobilier și electrocasnice în apropierea Oceanului Atlantic. Permis de ședere veți obține imediat, dar cetățenia va trebui să o așteptați aproximativ 5 ani. În tot acest timp, permisul dvs. de ședere în țară va fi reînnoit permanent, pe baza certificatului de proprietate.

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.