5 BURSE CARE VĂ VOR ÎNDEPLINI VISUL

01.09.2016
5 burse care vă vor îndeplini visul
 

Pentru cei mai mulți oameni luna septembrie înseamnă aproape că sfîrșitul lumii. Dar nu și pentru cei ambițioși și creativi, pe care această perioadă îi inspiră! Am găsit cinci oportunități reale, interesante pentru a pleca în străinătate și a vă dedica ocupației dvs. preferate.  Vă recomandăm insistent să vă închideți melancolia cu cheia și să vă luați cîrma propriului destin în mîini!

 

1

Pictorilor și actorilor - în Germania

Școala Akademie Schloss Solitude se află în Germania, într-o vilă foarte frumoasă în stil baroc a Casei Württemberg și în fiecare an își deschide ușile bursierilor care doresc să atingă înălțimi în arte și științele umaniste. Aici sînt create toate condițiile pentru lucru și studierea disciplinelor preferate, semenilor li se face cunoștință unul cu altul, pentru ca rețeaua puternică de tinere talente să dețină întreaga lume. În acest an, reședința este pregătită să primească 70 de participanți pentru o perioadă de la 3 pînă la 12 luni.

 

Bursa include:

cazare într-un apartament-studio separat;

se oferă compensații pentru cheltuieli 1150 de euro pe lună. De asemenea, școala poate acoperi cheltuielile de deplasare ale participantului la locul de reședință la Stuttgart și înapoi;

acoperirea altor cheltuieli legate de șederea în Germania: asigurare medicală, transportarea materialelor pentru lucru, promovarea proiectului pe rețele;

acces liber la atelierele școlii.

 

Își pot încerca talentele:

concurenți talentați sub 35 de ani;

pentru solicitanții 35+ este o condiție – ei pot participa la program numai dacă au diplomă a Colegiului (Universitatea), absolvită nu mai tîrziu de cinci ani în urmă;

străinii, care reprezintă arhitectura, artele plastice, literatura, arta interpretării, muzica, designul, mass media, științele umanitare.

Data limită de aplicare: 30 noiembrie.

Mai multe informații despre bursă puteți găsi aici.

 

2

Traducători de franceză la Bordeaux

OSI France Operations - organizația non-guvernamentală, care se ocupă de proiecte din domeniile educaționale, precum și de cercetare. Organizația invită voluntari din întreaga lume la diverse acțiuni, în expediții, excursii de cercetare, care abordează problemele de dezvoltare ale Planetei.

Acum, organizația se află în căutarea stagiarilor care să traducă contentul de pe pagina sa web, precum și unele documente. În afară de abilitățile practice participanții vor putea să se cufunde nu numai în lumea vorbită a Franței, ci și în cea culturală, căci stagiile vor fi în confortabilul și atmosfericul Bordeaux. Perioada de muncă ca interpret stagiar OSI Franța Operations e de la 6 pînă la 12 luni fiind plătită.

 

Își pot încerca puterile studenții:

a căror limbă maternă e una dintre cele europene (rusă, engleză, germană, italiană, spaniolă etc.);

care sînt instruiți în cadrul programelor de limbi străine;

cu o diplomă de licență sau de masterat.

 

Termen limită de depunere a actelor nu e.

Detalii despre postul vacant aflați aici.

 

3

Conferința regională de la Baku

Un grup de entuziaști din Azerbaidjan, cărora nu le este indiferent ce se întîmplă acum în lume, organizează prima Conferință regională la Baku. Aici vor fi discutate aspecte legate de dezvoltarea politică și socială, cauzele și efectele deciziilor și acțiunile șefilor de stat etc.

Participanții vor putea să audă ce spun reprezentanții organelor de drept din multe țări și să se familiarizeze cu rapoartele studenților.

Restricții de participare nu sînt, la discuții se pot alătura toți cei interesați de tematica evenimentelor. Singura cerință importantă –  cunoașterea fluentă a limbii engleze.

Participarea la conferință este gratuită. De asemenea, organizatorii sînt gata să ofere alimentare.

 

Termen de aplicare: 30 septembrie

Mai multe informații puteți găsi aici.

 

4

Stagiu într-o organizație internațională din Africa

Dacă visați să faceți lumea mai bună, să lichidați foamea și să vă legați viața de conducerea politică și totodată să vizitați Africa, luați parte la programul de Machel-Mandela Fellows Programme. Stagiarii vor lucra cu normă întreagă în sediul organizației din Johannesburg, Fundația Brenthurst, ajutînd să desfășoare diverse activități, să realizeze proiecte. Din moment ce toate ideile fundației au caracter internațional pot călători în alte țări. Perioada minimă de stagiu - 6 luni.

Organizația plătește toate cheltuielile legate de activitatea stagiarului, cazarea și deplasare sa.

 

Pot solicita stagiul:

Persoane de pînă la 30 de ani;

cu diplomă de licență sau de master;

care cunosc fluent limba engleză și o altă limbă străină;

persoană sociabilă și responsabilă;

care lucrează rapid și ușor cu tehnica de birou;

cu cunoștințe de bază excelente în sfera IT;

persoană informată despre situația politică și economică actuală din Africa.

 

Data limită de aplicare: 15 octombrie

Mai multe informații puteți găsi aici.

 

5

Bursă din partea Guvernului Elveției

Comisia Federală pentru Burse pentru studenții străini oferă o bursă anuală pentru tinerii artiști și cercetători. Există diferite opțiuni, în dependență de ce specialitate alege candidatul, din ce țară este și ce volum de muncă îndeplinește.

Își pot încerca puterile solicitanții:

-          din sfera artei. Lor li se oferă granturi pentru studiere la conservatoarele elvețiene și colegiile de arte;

-          cercetători care fac propriile cercetări. Pentru ei sînt disponibile burse pentru muncă postdoctorală la universitățile elvețiene. Atenție: la program nu pot participa cei care dețin licența și masteratul.

 

Bursa acoperă biletul de avion, cazarea, asigurarea, studiile, precum și cheltuielile personale.

Termen limită de aplicare: 31 octombrie.

Mai multe puteți afla aici.

 

Sursa: zagranitsa.com

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.