5 MINUTE DESPRE ACIDUL HIALURONIC VEGETAL

27.05.2021

 

 

Acidul hialuronic vegetal este un polizaharid obținut din semințele de tamarind, fiind clasificat drept o componentă de origine vegetală. Este o alternativă „verde” a acidului hialuronic, datorită asemănării atât din punct de vedere fizic, cât și biologic. Polizaharidele din semințe de tamarind, care se conțin în proporție de 52% în miezul de semințe de tamarind, pot fi considerate ca un substitut al acidului hialuronic în produsele cosmetice și ca un agent hidratant puternic.

Dermatologul principal „Viorica Cosmetic”, Corina Pocnea, afirmă că acidul hialuronic vegetal este mult mai potent decât acidul hialuronic de origine sintetică, fiind, totodată, de origine naturală:
„Componentele active ale extractului de semințe de tamarind prezintă un mare beneficiu în îngrijirea pielii. Studiile au arătat că extractul de semințe de tamarind îmbunătățește semnificativ elasticitatea, hidratarea și netezirea pielii.Într-un studiu recent, s-a constatat că extractul de semințe de tamarind depășește acidul hialuronic în hidratarea pielii și ștergerea ridurilor fine. Acesta este bogat într-o clasă specială de polizaharide (molecule lungi de zahăr) numite xyloglucani. Sunt excelente la menținerea moleculelor de apă, făcându-l un agent hidratant fantastic și o alternativă naturală la acidul hialuronic.”

 

De ce acest ingredient este necesar tenului tău?

 

Având numeroase beneficii pentru sănătatea organismului nostru, acest ingredient este fabulos şi pentru piele. Acidul hialuronic vegetal restabilește echilibrul hidric al tenului, hidratează, emoliază și uniformizează. Aplicarea acestei substanțe este recomandată în îngrijirea tuturor tipurilor de piele nu doar pentru hidratare, ci și pentru prevenirea deshidratării pielii. Acidul hialuronic vegetal reîntoarce tenului suplețea, contribuind la un aspect tânăr și luminos.

Beneficii pentru corp, demonstrate științific

hidratează chiar și pielea cea mai uscată și deshidratată
emoliază zonele aspre și cornoase
elimină eficient iritarea și descuamarea
oferă o senzație de prospețime
asigură o hidratare de durată
 „Viorica Cosmetic” ține la ingredientele naturale active. Descoperă aici produsele Viorica, ale căror ingredient-cheie este chiar acidul hialuronic vegetal.

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.