5.000 DE MOLDOVENI AU BENEFICIAT DE BURSE ÎN STRĂINĂTATE, ÎN 2011

03.02.2012
Foto: tv7.md

Circa cinci mii de elevi, studenţi, tineri cercetători, cadre didactice din Republica Moldova au beneficiat, în anul trecut, de burse de studii, mobilităţi de scurtă durată, stagii de cercetare şi formare continuă în străinătate.

 

Acest lucru a fost posibil în baza tratatelor internaţionale semnate de Republica Moldova şi a programelor internaţionale pentru care ţara noastră este eligibilă. Doar în anul 2011, Ministerul Educaţiei a semnat opt tratate internaţionale.

 

Ludmila Pavlov, şef de direcţie la Ministerul Educaţiei, a specificat pentru agenţie că în acest sens au fost încheiate tratate cu parteneri din Italia, Austria, Liechtenstein, SUA şi Estonia. Tot în anul 2011, Parlamentul Republicii Moldova a ratificat Legea privind aderarea Republicii Moldova la Programul de schimburi pentru studii universitare în Europa Centrală (CEEPUS III). Anul trecut, Moldova a aderat, de asemenea, la Memorandumul de înţelegere privind rolul şi organizarea Iniţiativei Reforma Educaţiei în ţările Europei de Sud-Est (ERI SEE).

 

Totodată, în cadrul Platformei regionale de cooperare în sud-estul Europei, în iunie 2011, Republica Moldova a semnat Acordul privind crearea Reţelei regionale a învăţământului vocaţional din Europa de Sud-Est (SEEVET-Net).

 

Ministerul Educaţiei este parte la 50 de tratate internaţionale în domeniul învăţămîntului şi la şapte tratate internaţionale în domeniul recunoaşterii şi echivalării actelor de studii.

 

Sursa: tv7.md

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.