ABOLIREA REGIMULUI DE VIZE PENTRU MOLDOVENI SE VA FACE ÎN DOUĂ ETAPE

19.11.2013
Foto: trm.md

Cetățenii Republicii Moldova ar putea călători liber în Uniunea Europeană începînd cu toamna anului viitor. Declarația a fost făcută în cadrul unei emisiuni la Prime TV de către ministrul de externe, Natalia Gherman.

 

Natalia Gherman a subliniat că abolirea vizelor se va face în două etape: Inițial – pentru persoanele care dețin pașapoarte diplomatice de serviciu și ulterior – pentru toți cetățenii. Călătoriile vor fi permise doar în baza pașapoartelor biometrice fără posibilitatea de angajare în cîmpul muncii, a precizat ministrul de externe.

 

Amintim că de mai mult timp cetăţenii Republicii Moldova care deţin paşapoarte diplomatice și de serviciu valabile pot intra, ieşi şi tranzita fără viză teritoriul următoarelor state-membre ale UE: Austria, Belgia, Bulgaria, Cipru, Cehia, Estonia, Finlanda, Franţa, Germania, Grecia, Ungaria, Italia, Letonia, Lituania, Luxemburg, Malta, Olanda, Polonia, Portugalia, România, Slovacia, Slovenia, Spania şi Suedia.

 

Această categorie de persoane poate sta pe teritoriul statelor membre UE pentru o perioadă de până la 90 de zile, în decurs de 180 de zile. Regimul fără vize este prevăzut în Acordul privind facilitarea eliberării vizelor semnat dintre RM și CE în 2007 și modificat în 2013.

 

Alte facilități existente ale regimului de vize între Republica Moldova și Uniunea Europeană pot fi vizualizate AICI.

Sursa: noi.md

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.