ACORDAREA CETĂȚENIEI PRIN INVESTIȚIE AR PUTEA FI PRELUNGITĂ

18.12.2019

 

 

Moratoriul asupra recepționării cererilor noi privind dobîndirea cetățeniei Republicii Moldova în condițiile art.17 alin.(11) și (12) din Legea cetățeniei Republicii Moldova nr.1024/2000 ar putea fi prelungit pentru o perioadă de două luni, începînd cu 24 decembrie curent.

 

Ministerul Economiei și Infrastructurii (MEI) a propus un proiect de hotărîre în acest sens spre consultări publice, transmite Noi.md cu referire la ZdG.

 

Astfel, conform documentului, „în termen de 30 zile, Ministerul Afacerilor Interne, Biroul Migrație și Azil, Centrul Național Anticorupție, Serviciul de Informații și Securitate și Serviciul Prevenirea și Combaterea Spălării Banilor vor elabora și vor prezenta Comisiei de examinare a dosarului pentru obținerea cetățeniei prin participare la programul de investiții în Republica Moldova rapoarte de evaluare a Programului de dobîndire a cetățeniei prin investiție pentru Guvernul Republicii Moldova din punct de vedere a riscurilor pentru ordinea publică, securitatea statului, corupției și spălării banilor în Republica Moldova”.

 

Totodată, Comisia, în termen de 15 zile, va elabora și va prezenta Guvernului un Raport consolidat cu concluziile și recomandările de rigoare. Moratoriul de patru luni a intrat în vigoare la 23 august. Conform legii, acesta poate fi prelungit cu cel mult două luni. În luna iunie, deputații ACUM și PSRM au votat abrogarea legii cetățeniei prin investiție doar în prima lectură.

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.