ACORDUL CU UE PRIVIND PROTECŢIA INDICAŢIILOR GEOGRAFICE ALE PRODUSELOR AGRICOLE ŞI ALIMENTARE A FOST RATIFICAT

28.12.2012
Foto: tv7.md

Parlamentul a ratificat, joi, acordul Republicii Moldova cu Uniunea Europeană cu privire la protecţia indicaţiilor geografice ale produselor agricole şi alimentare.


Potrivit Agenţiei «INFOTAG», viceministrul Economiei, Octavian Calmîc, care a prezentat documentul, a spus că ratificarea acordului va permite consolidarea cadrului în domeniul proprietăţii intelectuale.


În lume există în total 1186 de asemenea indicaţii protejate, pe cînd în R.Moldova doar două au fost înregistrate după toate regulile. Nu este tocmai bine, şi semnarea acordului va permite o promovare cu ritm mai sporit şi cu mai mult succes a mărcilor comerciale moldoveneşti, inclusiv pe piaţa UE, a spus responsabilul.


Documentul prevede o perioadă de tranziţie de cinci ani pentru pregătirile de rigoare.


Calmîc a afirmat că punerea în aplicare a acordului nu va cere cheltuieli suplimentare, dar va trebui înfiinţat un subcomitet pe lîngă Guvern care se va ocupa de implementare şi care urmează să fie compus din reprezentanţi ai Ministerului Agriculturii şi Industriei Alimentare, ai Academiei de Ştiinţe, ai Serviciului Vamal şi ai Ministerului Economiei.

 

Sursa: tv7.md

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.