ACORDUL DE MODIFICARE A ACORDULUI RM-UE PRIVIND FACILITAREA ELIBERĂRII VIZELOR, PARAFAT

24.03.2012
Foto: voceabasarabiei.net

La Bruxelles a avut loc ultima rundă de negociere a modificărilor la Acordul RM-UE privind facilitarea regimului de vize. La finalul reuniunii negociatorii-şefi au parafat Acordul de modificare. În timpul apropiat după finalizarea procedurilor interne Acordul urmează a fi semnat.

 

În cadrul reuniunii au fost finalizate negocierile pe marginea amendamentelor care vor fi operate în Acordul RM-UE privind facilitarea eliberării vizelor. “Acordul de modificare vine să extindă facilităţile pentru obţinerea vizelor de către cetăţenii moldoveni, în special în ceea ce priveşte procedurile de solicitare a vizelor; lărgirea categoriilor de cetăţeni care pot beneficia de scutiri de taxe; simplificarea procedurilor de eliberare a vizelor cu intrări multiple pe perioada de un an şi respectiv de 5 ani pentru anumite categorii de cetăţeni printre care reprezentanţi ai societăţii civile, oameni de afaceri, studenţi şi cercetători”, se arată întrun comunicat de presă..

 

Potrivit sursei menţionate, s-a decis abolirea regimului de vize pentru deţinători de paşapoarte de serviciu. Această decizie vine să faciliteze şi mai mult dialogul autorităţilor moldovene cu cele ale statelor membre ale UE.

 

Delegaţia ţării noastre a fost condusă de Secretarul General al Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Mihai Căpăţînă, iar cea a Uniunii Europene de Directorul Unităţii pentru Politica de vize, al Directoratului General pentru afaceri interne, al Comisiei Europene, Jan De Ceuster.

 

Sursa: tv7.md

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.