AJUTOR UMANITAR PENTRU REFUGIAȚII DIN VESTUL UCRAINEI

02.05.2022
 

Fundația ECODAVA din Republica Moldova a transmis un lot de ajutor umanitar de 20 de tone pentru refugiații din vestul Ucrainei.

Lotul de ajutor umanitar conține 20 de tone de produse alimentare destinate refugiaților din estul Ucrainei în regiunea Ivano Frankovsk, orașul Kolomyia, dar și alte localități. De acest lot vor beneficia mii de cetățeni ucraineni ce se află temporar în această regiune.

Acest fapt a fost posibil datorită implicării active a mai multor agenți economici din capitală care au contribuit la procurarea acestui lot, suma căruia depășește 250 mii lei.

„Noi, din primele zile ne-am dedicat toate eforturile spre ajutorarea refugiaților din Ucraina, astfel încît alături de YMCA Moldova și Y’s Men Moldova am realizat 4 proiecte mari pentru refugiați. Continuăm să ajutăm, în spirit creștin, și pe cei de pe teritoriul Ucrainei încît nimeni nu și-ar fi dorit să treacă prin ceea ce trec acum acești oameni. De suportul nostru au beneficiat peste 3 mii de persoane pînă la ziua de azi. ” – a declarat Dumitru Roibu, Președintele ECODAVA.


„Muncim în continuare, pentru țara noastră dar și pentru cei ce au nevoie tot mai mult de ajutorul nostru acum, astfel, avem mobilizați sute de voluntari în întreaga țară pentru a face față acestei crize fără precedent pentru noi” – a mai adăugat acesta.

Fundația ECODAVA este o organizație apolitică și non-profit din țara noastră care desfășoară proiecte ecologice în Moldova dar și s-a implicat activ în gestionarea crizei refugiaților din Ucraina din ultima perioadă.

 

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.