ALERTE DE CĂLĂTORIE ÎN UZBEKISTAN, ARMENIA ȘI TURKMENISTAN

30.09.2020

 

 

Ambasada Republicii Moldova în Ucraina informează despre noile alerte de călătorie în Republica Uzbekistan, Republica Armenia și Turkmenistan, actualizate la 30 septembrie 2020.


În conformitate cu decizia Comisiei Republicane Speciale a Republicii Uzbekistan, începînd cu 1 octombrie 2020, cetățenii străini vor putea intra în Republica Uzbekistan prin punctele de control avia, feroviar și auto.

 

Astfel, călătorii trebuie să respecte următoarele condițiile: cetățenii străini care sosesc din țările care fac parte din „zona roșie”, precum și din „zona galbenă”, pot intra pe teritoriul Republicii Uzbekistan doar dacă prezintă testul negativ COVID-19, efectuat cu cel tîrziu 72 ore înainte de traversarea frontierei (în limba rusă sau engleză). În absența unui rezultat negativ al testului, pasagerilor curselor avia li se va refuza check-inul pentru zbor.


Cetățenii străini care sosesc din țările care fac parte din „zona verde” (cu excepția pasagerilor care prezinte simptome de COVID-19) cerințele de carantină nu se vor aplica.

 

Guvernul Republicii Armenia a instituit regimul de carantină pînă la 11 ianuarie 2021, cu păstrarea restricțiilor de intrare pentru cetățenii străini și apatrizi. sînt exceptate de la interdicția de intrare pe teritoriul Republicii Armenia, cu condiția autoizolării (14 zile) și efectuării testului PCR, următoarele categorii de persoane: membrii echipajelor aeronavelor, șoferii, mecanicii de locomotivă care efectuează transport internațional de marfă, reprezentanții misiunilor diplomatice, ai birourilor consulare și personalului organizațiilor internaționale, precum și a membrilor de familie ai acestora, în cazul decesului – rudele apropiate ale persoanei decedate (părinte, soț, copil, soră, frate).

 

În legătură cu situația epidemiologică din Turkmenistan și a prevenirii răspîndirii coronavirusului de tip nou COVID-19, restricțiile de trecere a frontierei de stat pentru cetățenii străini au fost prelungite pînă la 30 octombrie 2020.

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.