ALTE 12 STATE AR PUTEA FI INCLUSE ÎN LISTA ȚĂRILOR CU RISC EPIDEMIOLOGIC SPORIT

05.08.2021

 

 

Spre sfîrșit de săptămînă, lista țărilor cu risc epidemiologic sporit ar putea fi extinsă pînă la 75 de state. Secretarul de stat al Ministerului Sănătății, Denis Cernelea, a oferit detalii cu privire la măsurile de protecție împotriva COVID-19.


Țara noastră devine tot mai izolată din cauza măsurilor de protecție anti-COVID. După ce luni a intrat în vigoare noua listă a țărilor cu risc epidemiologic sporit, în care au fost incluse 63 de state, autoritățile examinează posibilitatea de a mai adăuga spre sfîrșit de săptămînă încă 12. Anunțul a fost făcut de secretarul de stat al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Denis Cernelea.

 

Deocamdată nu se cunoaște despre care țări anume este vorba. Potrivit lui Cernelea, această măsură a asigurat Republicii Moldova un filtru semnificativ privind protecția anti-COVID.

 

În lista care a intrat luni în vigoare se regăsesc 63 de state printre care și țările frecvent vizitate de moldoveni, precum Turcia, Rusia, Grecia, Marea Britanie, Spania, Cipru, Portugalia, Olanda și Irlanda.

 

Astfel, persoanele care traversează frontiera de stat pe sensul de intrare în Republica Moldova și vin direct sau în tranzit din statele pentru care se impune regimul de autoizolare, vor completa în mod obligatoriu fișa epidemiologică și vor semna declarația pe propria răspundere de a respecta regimul de autoizolare de 14 zile.

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.