AMBASADA CANADEI LA BUCUREȘTI NU VA MAI RECEPŢIONA SOLICITĂRI DE VIZĂ DE LA MOLDOVENI

24.10.2013
Foto: youmustbetrippin.com

Ambasada Canadei la Bucureşti nu va mai recepţiona solicitări de viză de la cetăţenii Republicii Moldova, dosarele fiind depuse de către cetățenii Republicii Moldova în exclusivitate la Centrul Canadian de Vize (CCV) din Chișinău, care a anunțat recent despre începerea activității sale în Republica Moldova.

 

Cu titlu de excepţie, Ambasada Canadei la Bucureşti va continua să primească dosare de solicitare a vizei doar pentru titularii paşapoartelor diplomatice şi de serviciu emise de Republica Moldova, care urmează să călătorească în deplasări de serviciu în Canada, precum şi dosarele de viză în cazuri de excepţie, cum ar fi decese sau îmbolnăviri ale rudelor din Canada.

 

Portalul Viza.md atrage atenția persoanelor interesate că actele se vor depune în continuare la sediului Reprezentanței Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţie (OIM) din Moldova (mun. Chișinău, str. Ciuflea, nr. 36/1), căreia anterior misiunea canadiană i-a delegat dreptul de colectare a solicitărilor de acordare a vizelor şi a taxelor percepute, precum şi restituirea paşapoartelor. De asemenea, a rămas neschimbată procedura de procesare și de luare a deciziilor finale pe marginea dosarelor de viză canadiană. Astfel, deciziile vor fi luate în exclusivitate de către Ambasada Canadei la Bucureşti, unde vor fi transmise toate dosarele.

 

Prin urmare, serviciile Centrul Canadian de Vize la Chișinău vor consta în colectarea solicitărilor de acordare a vizelor şi perceperea taxelor, precum şi în restituirea paşapoartelor în plicuri sigilate către solicitanţi.

 

Centrul de la Chișinău (CCV) este operat în parteneriat cu OIM Moldova și gestionat de VFS Global (Visa Facilitation Services), furnizorul exclusiv în acest domeniu în numele Guvernului Canadei.

Adresa: mun. Chișinău, str. Ciuflea, nr. 36/1

Program: de luni pînă vineri (cu excepţia sărbătorilor legale declarate)

Program de lucru:

09:00 - 17:00

Depunere solicitări:  09:00 - 16:00

Ridicare paşapoarte: 14:00 - 16:00

Pauza de masă: 13:00 – 14:00

Numărul liniei telefonice de asistenţă şi adresa de e-mail:

+373 22 27 15 80

+373 22 27 19 11

e-mail: info.canchiiom@vfshelpline.com

Sursa: Viza.md

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.