AMBASADA A FĂCUT UN APEL CĂTRE ASOCIAȚIILE MOLDOVENILOR DIN ITALIA DE A ORGANIZA CURSURI PENTRU ASISTENȚI DOMICILIARI

06.10.2015
Foto: mfa.gov.md

Recent, la sediul Ambasadei Republicii Moldova la Roma, a avut loc întîlnirea de finalizare a proiectului-pilot ”Curs pentru asistenți domiciliari” și ceremonia de înmînare a atestatelor.

 

Obiectivul cursului, organizat de Asociația socio-culturală ”A casa”, D&L Global Consulting, sub patronajul Ambasadei R. Moldova la Roma, a fost formarea și calificarea persoanelor angajate în familii, în principal, care îngrijesc de persoane în vîrstă sau cu handicap și a fost destinat cetățenilor moldoveni aflați în Italia. Proiectul a inițiat în luna iunie, cursul fiind gratuit, și a fost urmat de 10 femei.

 

Organizatorii cursului au optat pentru modalitatea de instruire telematică, fiind apreciată drept potrivită pentru persoanele angajate la munca în familii.

 

La ceremonia de îmnînare a atestatelor au fost prezente cele zece absolvente, promotorii proiectului, reprezentanți ai mediului asociativ, de afaceri, mass-media.

 

În cuvîntul său de salut, ambasadorul Stela Stîngaci a mulțumit organizatorilor pentru sprijinul acordat conaționalilor și posibilitatea de a obține o calificare într-un domeniu foarte specific și solicitat pe piața italiană a muncii, cum este cel al asistenților domiciliari. De asemenea, a mulțumit absolventelor, îndemnîndu-le să valorifice calificarea obținută și să disemineze în rîndurile cetățenilor moldoveni din Italia informația privind beneficiile și posibilitatea participării la astfel de cursuri gratuite.

 

Ambasada a făcut un apel și către celelalte asociații ale moldovenilor din Italia de a organiza astfel de cursuri, ca fiind necesare și utile pentru obținerea unei pregătiri și calificări profesionale, precum și pentru sporirea șanselor de a obține un loc de muncă legal și mai bine plătit. Titularele atestatelor de absolvire vor fi înscrise în bazele de date ale asisitenților domiciliari calificați.

Sursa: mfa.gov.md

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.