AMBASADA ITALIEI ROAGĂ SOLICITANȚII DE VIZE SĂ NU TRANSMITĂ ORIGINALUL DOCUMENTELOR

15.01.2014
Foto: mai.ru

Persoanele, care solicită o viză de intrare în Italia, sînt rugate să nu trimită Ambasadei Italiei originalul documentelor. Originalul documentației urmează a fi prezentat direct de persoana interesată prin modalitatea de acces prevăzută mai jos.

 

Ambasada nu este responsabilă de pierderea documentelor trimise în original, care contravine anunțului indicat mai sus.

 

Reamintim că începînd cu 01 octombrie 2013, cetățenii pot solicita direct la ghişeele Ambasadei programare pentru depunerea actelor în vederea obţinerii vizei.

 

Toate serviciile consulare sînt oferite în exclusivitate de Ambasada Italiei la Chișinău.

 

Modalităţi de acces la serviciile consulare ale Ambasadei Italiei în Moldova:

1. Serviciul direct de informare a populaţiei (serviciu gratuit)

De luni pînă vineri (13:30-16:30): publicul are acces liber la Sediul Biroului Consular (parter, intrare externă laterală în Sala de așteptare a Biroului de eliberare a Vizelor), unde poate primi informaţii, formularele necesare pentru prezentarea cererilor de viză şi poate verifica documentația ce urmează a fi prezentată pentru eliberarea vizelor. Cetățenii pot solicita direct de la ghişeele Ambasadei programare pentru depunerea actelor în vederea obţinerii vizei.

 

2. Serviciul de informare prin telefon (serviciu gratuit)

De luni pînă vineri (13:30-17:30) publicul poate contacta gratuit numărul telefonic +373 22 201996 pentru a primi informaţii referitoare la serviciile consulare.

 

3. Serviciul de informare prin poşta electronică (serviciu gratuit)

Scriind la adresa de postă electronică italiavisa@gmail.com puteți primi informaţii utile referitoare la serviciile consulare, vize, lista documentelor necesare pentru prezentarea cererilor de vize, precum şi alte comunicaţii utile ce ţin de acestea.

 

Foto: ntv.ru

4. Serviciul de acces la ghişeu (serviciu gratuit)

Publicul poate contacta adresa de poştă electronică italiaprenota@email.it, pentru a cere şi obţine în scurt timp o programare pentru prezentarea documentaţiei de cerere de viză, care, în cîteva zile de la depunere, vor fi verificate si prelucrate în termenii prevăzuţi de acordul de facilitare a vizelor, semnat între UE şi Moldova.

 

5. Serviciul Call Center (serviciu cu plată)

Serviciul Call Center este accesibil de la orice reţea telefonică cu plată la următoarele numere: 1505 – din Moldova şi 899 033 110 – din Italia.

Se admite expedierea documentaţiei prin fax la numărul +373 22 897979 sau prin e-mail la adresa: vizaitalia2@email.it. Documentele vor fi verificate timp de 5 zile lucrătoare de la expediere, iar în cazul în care primesc avizul pozitiv, va fi fixată ziua pentru depunerea cererii de viză la ghişeu. Persoanele vor avea rezultatul cererii de viză chiar în ziua prezentării la ghişeu, în baza verificărilor efectuate de ambasadă.

 

Adresa Ambasadei Republicii Italiene în Republica Moldova poate fi vizualizată AICI.

Calitatea serviciilor consulare străine în materie de viză poate fi apreciată la următoarea adresa: RAITING

 

Sursa: Viza.md

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.