AMBASADA ROMÂNIEI VINE CU PRECIZĂRI PRIVIND CONDIȚIILE DE CĂLĂTORIE PENTRU MOLDOVENI

04.08.2021

 

 

Ambasada Romîniei în Republica Moldova informează că, începînd cu 1 august 2021, au fost efectuate modificări în legislația privind regimul carantinei, în sensul creșterii limitelor de vîrstă pentru aplicabilitatea excepțiilor în cazul minorilor (de la 3 la 6 ani), respectiv introducerea unei noi excepții pentru membrii delegațiilor sportive.


Ambasada Romîniei în Republica Moldova amintește că, începînd cu 12 iulie 2021, a fost prelungită cu 30 de zile starea de alertă pe teritoriul Romîniei. Nu au fost introduse restricții privind intrarea în Romînia a cetățenilor străini și apatrizilor.

Prin urmare, toți cetățenii Republicii Moldova, posesori de pașapoarte biometrice, pot intra în Romînia, indiferent de scopul călătoriei (spre exemplu, ședere pe termen scurt, tranzit).

 

Regula generală prevede că pentru cetățenii străini și apatrizii care sosesc în Romînia, indiferent de zona din care vin (verde, galbenă sau roșie), inclusiv din Republica Moldova, se instituie măsura carantinei pentru o perioadă de 14 zile (cu excepția celor vin din UE/ SEE/ Confederația Elvețiană). sînt scutite de la măsura carantinei persoanele care fac dovada vaccinării (10 zile de la încheierea schemei), precum și cele care au fost confirmate pozitiv pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 în ultimele 180 de zile.

 

De asemenea, se exceptează de la măsura carantinei persoanele care rămîn pe teritoriul național pentru o perioadă mai mică de 3 zile și prezintă testul RT-PCR negativ, efectuat cu cel mult 72 de ore înaintea sosirii în Romînia sau îmbarcării. Totodată, sînt prevăzute excepții de la aceeași măsură pentru o serie de alte categorii.


Cetățenii romîni care revin în Romînia din străinătate și au petrecut ultimele 14 zile într-o zonă verde (inclusiv Republica Moldova) nu sînt plasați în carantină (nu trebuie să facă dovada vaccinării sau încadrării în excepțiile prevăzute de legislație).

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.