AMENZI PENTRU ANGAJATORII DIN RUSIA CARE VOR PRIMI LA LUCRU MIGRANŢI NECONFORM CALIFICĂRII PROFESIONALE

23.06.2015

Pentru folosirea forței de muncă străine neconforme calificării, indicate în patentă pentru persoanele juridice sînt prevăzute amenzi de pînă la 1 mil. de ruble.

Duma de Stata adoptat, în lectura a treia, finală, modificările la Codul infracțiunilor administrative (CIA), care presupune impunerea amenzilor pentru angajarea lucrătorilor migranți neconform calificării profesionale a acestora.

 

Autorii proiectului de lege № 668762-6 referitor "La modificările în art. 18.10 și art. 18.15 din Codul cu privire la contravențiile administrative și Legea federală "Cu privire la statutul juridic al cetățenilor străini în Federația Rusă" sînt membri ai Adunării Legislative a regiunii Celiabinsk. Proiectul de lege prevede introducerea răspunderii administrative pentru companii și antreprenori, în ce priveşte angajarea în cîmpul muncii a cetățenilor străini și a apatrizilor, profesia sau specialitatea cărora nu este indicată în permisele de muncă sau patente. Modificările relevante la art. 18.10 din Codulinfracțiunilor administrative (CIA) a RF și art. 18.15 din CIA FR au fost adoptate de deputaţii Dumei de Stat în prima lectură la 8 aprilie 2015.

 

Totodată, amenda pentru cetățeni poate fi de 2-5 mii de ruble, pentru funcționari –25-50 mii de ruble.

Persoanele juridice vor fi amendate cu 250-800 mii de ruble.

 

În plus, parlamentarii au de gînd să introducă amenzi administrative în valoare de 2-5 mii de ruble şi pentru muncitorii străini. Concomitent cu amenda s-ar putea să-i aştepte şi expulzarea administrativă din Rusia, pentru efectuarea muncii neconforme cu specialitatea lor. În Legea federală "Cu privire la statutul juridic al cetățenilor străini în Federația Rusă" vor fi introduse modificări care au ca scop creşterea responsabilităţii cetățenilor străini pentru veridicitatea informațiilor cu caracter personal.

 

Astfel, la schimbarea numelui, prenumelui, patronimicului sau rechizitelor în actul de identitate pe teritoriul Federației Ruse, străinul este obligat să se adreseze Departamentului teritorial al Serviciului Federal de Migrație, care a eliberat permisul de muncă, în perioada cît e valabil permisul de muncă, pentru a introduce modificările necesare. Pentru această procedură a fost stabilit termenul de șapte zile.

 

În plus, dacă lucrătorul străin are de gînd să lucreze sau activează deja conform specialităţii sale, care nu corespunde celei indicate în patentă, se poate adresa, de asemenea, Serviciului Teritorial de Migrație ca să-i fie introduse modificările în patentă. În cazul în care nu va face acest lucru, s-ar putea să primească o amendă (de 4-5 mii de ruble). În conformitate cu normele legislative în vigoare în ce priveşte angajarea în cîmpul forței de muncă, cetățenilor străini nu li se permite să lucreze conform specialităţii, care nu este specificată în patenta care oferă dreptul de a lucra în Rusia. Însă niciun fel de sancțiuni pentru acest tip de încălcare a legislaţiei în Codul infracțiunilor administrative nu este prevăzut.

Sursa: moldova.ms

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.