ANATOLIE NOSATÎI: NU SE PUNE PROBLEMA ÎNCHIDERII SPAȚIULUI AERIAN DIN REPUBLICA MOLDOVA

11.10.2022

 

 

La momentul actual nu se pune problema închiderii spațiului aerian din Republica Moldova. Declarația a fost făcută de Ministrul Apărării, Anatolie Nosatîi, în cadrul emisiunii ÎnProfunzime.


Potrivit ministrului, în urma incidentului din această dimineață, cînd trei rachete au traversat spațiul aerian al Republicii Moldova, autoritățile s-au întrunit în ședință și au analizat toate riscurile la care se supune țara noastră.

 

”Consider că accidentul de astăzi este un caz foarte grav care demonstrează încălcarea hotarelor Republicii Moldova și reprezintă un act de sfidare a neutralității RM. Teritoriul republicii a fost folosit pentru o agresiune militară, lucra care este total inadmisibil. Este ceva imprevizibil, nu putem să cunoaștem ce fel de rachete au fost, pentru ce au fost folosite. Menționez că este un caz foarte grav pentru securitatea RM. Colegii s-au întrunit în regim de urgență, s-a constatat că actualmente monitorizăm mai departe situația dar spațiul aerian rămîne deschis. Nu se pune problema închiderii spațiului aerian din Republica Moldova”, a declarat Nosatîi.

 

Totodată, acesta a menționat că armat națională are echipamentul necesar pentru depista obiecte zburătoare neidentificare care survolează spațiul nostru aerian, însă în urma incidentului de astăzi autoritățile au fost în strînsă comunicare atît cu partea Română, cît și cu cea Ucraineană care au confirmat traversarea teritoriului nostru de către aceste trei rachete.

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.