ANGAJAREA LA MUNCĂ ÎN RUSIA ÎN BAZA PERMISUL DE CONDUCERE MOLDOVENESC VA FI IMPOSIBILĂ?

18.04.2017
Angajarea la muncă în Rusia în baza permisul de conducere moldovenesc va fi imposibilă?
 

De pe data de 1 iunie moldovenii nu vor avea dreptul să lucreze în Rusia în baza permisului de conducere moldovenesc. Viza.md vă reamintește că în luna mai 2015, Consiliul Federației a aprobat legea, care prelungește pentru doi ani - pînă pe 1 iunie 2017 - termenul limită, pînă cînd conducătorii auto străini, care lucrează pe teritoriul Federației Ruse, trebuie să-și schimbe permisele, obținîndu-le pe cele rusești.

 

Cu toate acestea, șeful Comisiei transport și construcții, deputatul Dumei de Stat a Rusiei Evgheni Moskviciov a propus prelungirea cu un an a valabilității permiselor de conducere străine pe teritoriul Rusiei. Cu această inițiativă el a venit la audierile parlamentare cu privire la problemele siguranței rutiere.


Moskviciov le-a reamintit colegilor că cu patru ani în urmă, Camera inferioară a Parlamentului a adoptat legea potrivit căreia „din data de 1 iunie 2017, cetățenilor străini nu li se va permite să lucreze în baza permisului de conducere străin“. „De aceea, eu propun reieșind din faptul că doar 10% în anul 2016 au fost instruiți și au primit permisul de conducere (rus - nota TASS), să extindem legea pentru ultima oară, pînă pe 1 iunie 2018 și aici să punem punct definitiv“, a declarat deputatul.

 

Parlamentarul a subliniat, de asemenea, necesitatea de a crea condiții pentru a le fi asigurată tuturor cetățenilor străini posibilitatea de a fi instruiți în vederea obținerii permisului de conducere rus pentru toate categoriile necesare. În acest scop, potrivit spuselor lui Moskviciov, Ministerul Educației al Federației Ruse ar trebui să elaboreze „un program de instruire dur“ și că în fiecare regiune din țară Școlile Auto să fie asigurate cu automobile atît pentru instruirea conducătorilor auto, cît și pentru susținerea examenului.

Sursa: TASS
 

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.