ANUNȚ IMPORTANT PENTRU CETĂȚENII REPUBLICII MOLDOVA ÎN RUSIA

13.09.2023

 

 

Ambasada Republicii Moldova în Federația Rusă a venit cu un anunț important pentru cetățenii Republicii Moldova aflați pe teritoriul Federației Ruse, recomandîndu-le să se abțină de la călătoria pe teritoriul Letoniei și Estoniei cu autoturisme înmatriculate în Federația Rusă.

 

Instituția diplomatică a informat că, în conformitate cu explicațiile Comisiei Europene și poziției organelor competente din Republica Letonia și Republica Estonia persoanelor care se deplasează cu autoturisme cu numere de înmatriculare rusești le este interzisă intrarea pe teritoriul Uniunii Europene prin punctele de trecere a frontierei între Letonia și Rusia, Estonia și Rusia. Prin urmare, vehiculelor înmatriculate în Rusia le este interzisă intrarea în Uniunea Europeană prin punctele de trecere a frontierei letone și estone. Persoanele care conduc astfel de vehicule vor fi obligate să se întoarcă în Federația Rusă, iar în cazul în care refuză să se conformeze instrucțiunilor autorităților vamale, în conformitate cu legislația vamală a țărilor menționate, se poate lua decizia de a confisca vehiculul.

 

Potrivit precizărilor Comisiei Europene, automobilul înmatriculat în Federația Rusă este considerat drept import interzis în Uniunea Europeană. Cu toate acestea, este permisă întoarcerea din Uniunea Europeană în Federația Rusă cu autoturisme cu numere de înmatriculare rusești, cu condiția ca acestea să nu fie declarate ca mărfuri și să fie utilizate doar ca mijloc de transport. Ambasada reamintește că anterior a fost introdusă interdicția privind trecerea frontierei Uniunii Europene de către camioanele înmatriculate în Federația Rusă. Reieșind din cele menționate mai sus, Ambasada Republicii Moldova în Federația Rusă recomandă cetățenilor să se abțină de la deplasarea pe teritoriul Republicii Letonia și Republicii Estonia sau tranzitul acestor state cu vehicule înmatriculate în Federația Rusă. În caz de situație de urgență, cetățenii Republicii Moldova pot contacta Ambasada Republicii Moldova în Federația Rusă la numărul de telefon: +7 929 964 9079 .

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.