ATENŢIONARE DE CĂLĂTORIE ÎN STRĂINĂTATE

06.03.2019
 

Din cauza cantităților mari de precipitații înregistrate în ultimele zile, Guvernul Republicii Peru a decretat stare de urgență pe o perioadă de 60 de zile în regiunile Arequipa și Huanuco, iar aceste regiuni se confruntă și cu inundații, torente și alunecări de teren.

 

În regiunea Lambayeque au fost raportate multiple cazuri de febră Dengue, motiv pentru care se recomandă evitarea completă a regiunii. Cetățenii moldoveni care își au reședința sau domiciliază în aceste trei regiuni menționate sînt rugați să urmărească și să respecte instrucțiunile și sfaturile autorităților locale.

 

Serviciul Național de Meteorologie și Hidrologie din Peru (Senamhi) a emis, pînă pe 7 martie 2019, alertă de precipitații în cantități ce variază între moderat și intensiv, însoțite de descărcări electrice și rafale de vînt în zonele montane, precum și inundații pentru departamentele: Ancash, Apurimac, Arequipa, Ayacucho, Cajamarca, Cusco, Huancavelica, Huanuco, Ica, Junin, La Libertad, Lima, Moquegua, Pasco, Puno și Tacna. În perioada sezonului ploios din Peru (care se întinde pînă în lunile aprilie - mai 2019), se recomandă consultarea paginii de Internet senamhi.gob.pe cu privire la obţinerea informaţiilor actualizate pentru starea vremii.

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.